Kadınlar neden askere gitmez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hadi size 1 kadının günlük rutinini anlatayım çünkü aramızda kadınların işinin kolay olduğunu sananlar var.
Günlük uyanış çocukları ve eşini uyandıracak çocuklarına ve eşine kahvaltı hazırlayacak.
Çocuklarını giydirecek eşinin gömleğini ütüleyecek.
Çocuklar ve eşi işe gittikten sonra evin hertarafını köşe bucak temizleyecek.
Pazara gidip fiyatlardan bayılmadan alışveriş yapcak.
Akşam için yemek hazırlayacak
Bir de bunun üstüne eşinden ve çocuklarından yemek kötü olmuş beğenmedim tribi yiyecek.
Çocukların ödevlerinde onlara yardım edecek
Ve her işi bittiğinde daha dinlenmeden yatağa gitmek zorunda kalacak.
Saat 6 da sabah namazına kalkıp tüm işler rutine dönecek
Bunun üzerine sokakta kadın tecavüzcüleri yüzünden rahat yürüyemiyecek.
Kadınlar seçme seçilme hakkını boşuna elde etmedi arkadaşlar.
Erkekler 18 yaşına gelir sigortadan muaf olur, Erkek askere gide kadınlar o esnada iş bulup çalışarak Erkeğin gireceği pozisyonu doldurabilir. Kadının babası ölür emekli maaşı alır kocası ölür dul maaşı alır babası emekli değil ise yetim maaşı alır. Bu saydıklarımın hiçbiri Erkek'te yok. Erkek reşit olur babasının sigortasından muaf olur ve üni okumazsa eğer her ay GSS prim borcu yatırmak zorundadır 160 TL civarı. Kadınlarda böyle bir durum yok evlenene kadar babalarının sigortasından yararlanabiliyor. Kadın evli değil ise ölen babasının emekli maaşını alabilirken bir Erkek bekar olsa bile alamıyor. Kadının babası emekli değil ise ve ölünce yetim maaşı alabilirken Erkekler sadece reşit olana kadar alıyor reşit olduktan sonra kesiliyor. Boşanırsın kocanın malından pay alırsın boşanırsın nafaka alır. En ağır işleri erkekler yapar en zor şartlarda erkekler çalıştırılır, askere gider, ailesini koruyup kollar, bey olur, adam olur, bunları yapamazsa erkekliği sorgulanır.

Günümüzde çeşitli bahanelerle askerden kaçmanın yollarını arayanları görürken böyle bir konu düşündürdü. Kadın diye ötelediklerimiz çoğu erkekten daha cesur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı