Kadınlar neden erkeklerden önce emekli oluyor?

Çözüm bulmaya çalışman mantıklı, ama ağlamak yerine insanları organize et çünkü bu iş internetten olmaz.

Ağlama işini bırak cidden çözüm bulacaksan insanları organize et faliyete geç.
Ben iyi niyetli olarak düşünüp cevap veriyorum ama niyeti öyle bir şey değil gibi geldiği için bıraktım artık. Kadınlara yönelik taciz, tecavüz, şiddet vb. durumların çok fazla olduğu bir ülkede hala daha kadınların hakları hiçe sayılırken azınlık birkaç örnek üzerinden gidip erkeklerin mağdur olduklarına inandırmaya çalışıyor. Art niyet seziyorum ben bu yaptığı şeylerde, kim ne düşünür bilemem, engelledim ben kendi iyiliğim için.

Askerlik, nafaka, toplumsal baskılar, feminizm, emeklilik maaşı gibi erkeği ekstra itibarsizlastiran konular var. Sırayla konu açmayı planlıyorum.
Askerlik konusunda iki cinsiyete de olmamalı. Nafaka ise cidden kadının ihtiyacı varsa olmalı. Emeklilik süresi aynı dediğim gibi. Maaşı daha erken alıyor kadınlar. Feminizmde ise bir sorun yok. Eşitliğin nesi kötü?

Feminizmin eşitlik olduğunu zannetmen kötü.
Zannetmem mi kötü? Feminizmi eleştiremezsin, feminazileri eleştirebilirsin. Feminizm demek eşitlik demek. Feminizm, toplumca kanıksanan erkek düşmanlığı, kadın üstünlüğü düşüncesinin aksine; cinsiyet eşitsizliğini cinsiyet eşitsizliğini gündeme getiren bir akımdır. Sadece kadınları değil, eşitlik isteyen erkekleri de ilgilendirir. Kısaca feminizm, gerçek eşitliği ortaya koymayı amaçlar. Feminizmin istediği şeyin "eşitlik" olduğunu bilmeden burada gereksiz konuşman üzücü.

Kadınlara ülkenin malumumuz sosyal şartları dahilinde belli başlı konularda pozitif ayrımcılık tanınmalı, tanınması gerekiyor. Bunun gibi her konuda da zırlamayı ”...madem onlara var bize neden yok?” gibisinden saçma tavırlara kendinizi sokmayı huy edinmeyin. Dışarıdan çok komik görünüyor çünkü.

Kadınlara ülkenin malum sosyal şartları dahilinde belli başlı konularda pozitif ayrımcılık tanınmalı, tanınması gerekiyor. Bunun gibi her konuda da zırlamayı ”...madem onlara var bize neden yok?” gibisinden saçma tavırlara kendinizi sokmayı huy edinmeyin. Dışarıdan çok komik görünüyor çünkü.
Kadınlar kendilerini kötü etkileyen konularda eşitlik istemeyi biliyor, mantıklı olan da o.
Erkekler aynı şeyi yapınca komik görünüyormuş, pozitif ayrımcılık kadının hakkıymış... Yok ya?
Eşitlikte pozitif ayrımcılığa yer yoktur!

Kadınlar kendilerini kötü etkileyen konularda eşitlik istemeyi biliyor, mantıklı olan da o.
Erkekler aynı şeyi yapınca komik görünüyormuş, pozitif ayrımcılık kadının hakkıymış... Yok ya?
Eşitlikte pozitif ayrımcılığa yer yoktur!
Bizim gibi 3. dünya ülkelerinde pozitif ayrımcılık olmadan eşitlik olmaz. Git feminizm, maskülizm, eşitlik vb. şeyleri öğren ve öyle gel. Feminizm ne demek bilmeyen insan gelmiş burada "Eşitlik! Pozitif ayrımcılık olmaz!" diye bağırıyor.

Erkekler için ortalama yaşam süresi 75, kadınlar için 81 sene. Link.

Emekli maaşı almak isteyen ve sgk primlerini doldurmuş bireylerden erkeklerin 60, kadınların 58 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Kısacası erkekler, emekli maaşı almaya kadınlardan 2 sene sonra hak kazanıyor. Link.

Erkekler hem daha az yaşıyor hem de daha geç emekli oluyor. Neden kadınlar daha erken emekli oluyor? Sırf dünyaya kadın olarak geldiler diye neden bu ayrıcalık?

Kanun önündeki bu ayrıcalığı, umarım toplum tabuları ile bir tutmazsınız.

Çünkü kadın erkek eşit (!)

Feminizmin istediği şeyin "eşitlik" olduğunu bilmeden burada gereksiz konuşman üzücü.
Feminizm kadın-erkek eşitliği değildir. Feminizm ortaya çıkarken kadınların geride kaldığı konularda erkeklerle aynı seviyeye gelmesini ancak erkekten önde olduğu konularda ses çıkarmayan bir oluşumdu. Kadınlar oy kullanmıyordu, feministler kadın oy kullansın dediler ama kadın askere gitmiyordu diye feministler kadın askere gitsin demediler. Çünkü burada kadın için bir sorun yoktu. İşine gelen yerde ses çıkardılar anlayacağınız Bu yüzden feminizm eşitliği savunur demek yanlış ki zaten feminizmin kökü Latince de kadın anlamına gelen femina kelimesi. Kadın anlamına gelen kelimenin, eşitliği savunmasını beklemek mantıksız.
Ki zaten feminizmin eşitliği savunmadığını anlayan erkekler feminizme tepki olarak maskulizm görüşünü ortaya çıkarmıştır.
Bizim gibi 3. dünya ülkelerinde pozitif ayrımcılık olmadan eşitlik olmaz.
Asıl her şeyi bozan pozitif ayrımcılıktır. Buna tepki olarak insanlar eşitliğin kötü bir şey olduğunu sanıyor. Adam gibi eşitlik uygulansa herkes destekler.
Çözüm bulmaya çalışman mantıklı, ama ağlamak yerine insanları organize et çünkü bu iş internetten olmaz.

Ağlama işini bırak cidden çözüm bulacaksan insanları organize et faliyete geç.
Yaşım küçük, dernek kuracak param yok, param olsa da kimse kale almaz. İnterneti kullanmak bana bedava (babam ödüyor) olduğu için internetten devam ediyorum, araştırıyorum.

Kadınlar oy kullanmıyordu, feministler kadın oy kullansın dediler ama kadın askere gitmiyordu diye feministler kadın askere gitsin demediler. Çünkü burada kadın için bir sorun yoktu.
Askerlik fiziksel güç ister. Erkekler fiziksel açıdan daha güçlü olduğu için bir sorun görmüyorum. İki cinsiyet de askere gitmemeli esasında.
Bu yüzden feminizm eşitliği savunur demek yanlış ki zaten feminizmin kökü Latince de kadın anlamına gelen femina kelimesi. Kadın anlamına gelen kelimenin, eşitliği savunmasını beklemek mantıksız.
Feminizm toplumsal ve hukuksal eşitliği savunur. Çıkış noktası, amacı budur. "Femina" kökünden gelmektedir çünkü kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olması gerektiğini savunur. Ana teması kadındır çünkü. Bu yüzden "femina" kökünden gelmesi normal bir şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı