Kadir Şeker tahliye oluyor

yeri geldiğinde herkes kendi adaletini sağlamalı diyorsun
Uygunsuz uslup denilerek ceza aldığım için yazamadım.

Yoo öyle bir şey demiyorum. Onu sen uyduruyon. Her olayı aynı değerlendirmemek gerek diye düşünüyorum ve herkesi bol keseden ver 30 sene ver 50 sene ver 25 sene diye harcanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Tabii ki öyle, insanlar hukuk devletinde kendi adaletini sağlamamalı ama kızına tecavüz eden kişiyi öldüreni yine bir nebze anlayabiliriz. Bunu karısına sesini yükselten adamı bıçaklamakla kıyaslamak absürt.

Katil lafı çok ağır bir laf. Ama her katil bir değil demeye çalışıyom ben zaten. Ve bence Kadir o azılı psikopat şerefsiz katillerden değil benim gözümden.

Ben Kadir'i Katil olduğu için savunmuyorum veya kendi adaletlerini sağladı adamı öldürdü iyi oldu tarz saçma bir bakışla savunmuyorum. Bana göre kendisine yazık olduğu için savunuyorum. Her gün duyduğumuz kadın cinayetlerinden belki de bir tanesi olmasın bir kadını kurtarayım düşüncesiyle kendini yaktı. Ama benim onu haklı görmem ceza almalarına engel değil. Mahkeme ne ceza verirse verir.

Savunurum derken keşke yapmasalar adalet karşısında mahkeme önün de hesaplaşsalar. Ama bunu yaptı diye katil bunlar şerefsiz bunlar hain bunları aramıza almayın topluma bir daha karışmasın insan içine çıkmasın 30 sene içerde çürüsün gözüyle bakmam en alt seviyeden cezayı alıp kurtulmasını dilerim sadece.
 
Biz hukukçular olarak maalesef bu Kadir Şeker'in hapis cezasını almasının doğru olduğunu halka anlatamadık, halkımız çok kolay manipüle oluyor maalesef. Yani kadının beyanı, görgü tanıklarının ifadesi vs hep aynı yönde ''darp yok''. Kadın ile adam arasında sadece sözlü tartışma var. Kadir Şeker'in üzerinde 23 cm bıçak taşıması ayrı bir suç, kendini koruması için adama karşı koyabileceği envai çeşit uzuv varken tek bir bıçak hamlesi ile 83 derece açıyla ''doğrudan'' kalbine 21 cm içeri girmek suretiyle bıçağı sokması... Meşru müdafaanın her türlü sınırını aşıyor. 12 yıl ceza doğru. Yargıtay hangi gerekçeyle bozmuş, ilamı görmem lazım. Lakin 12 sene hapis alan biri zaten maks 5-6 sene yatar gerisini dışarda geçirir.
 
@hukukçubey hocam zaten en alt sınırdan ceza almış, dediğiniz gibi 5-6 yılını yatıp çıkacak. Ortada giden bir can var, bu katil sokakta mı gezsin?
Öyle hocam, üzerinde 23 cm sustalı bıçak taşıyan bugün kadını koruma bahanesiyle adam öldürür yarın sokakta bana yan baktı diye... Allah aşkına GTA oyununda mıyız adam resmen kılıçla geziyordu içimizde. Kesinlikle hapise atılması sosyolojik olarak doğrudur. Hukuki boyut açısından zaten hapis cezası alması doğru.
 
Kadir Şeker'in ceza alması, toplumda "kadın dövülürken görsem kesinlikle karışmam, beni ilgilendirmez, bak çocuk karıştı ceza aldı" algısı yarattı ve şu an dikkat edin kimse kimse karışmıyor.
 
şu an dikkat edin kimse kimse karışmıyor.

Sonra da bu kadın kocamı serbest bırakın falan falan dedi. Normal değil mi karışmamaları?
@hukukçubey hoca moda işte :D
 

Geri
Yukarı