Kadir Şeker'in kurtardığı kadın konuştu: Kocamın 19 suç kaydı olması bir insanı kötü yapmaz.

@Ezekiel Morningstar "Görgü tanığı bir kadının ifadesine göre" ilk arbede sonunda çocuk arkasını dönüp uzaklaşmak istemiş. Herif de çocuğun peşinden gidip boğmaya çalışmış, bu sırada çocuk da adamı bıçaklamış. Mütekabiliyet esasına göre ceza almaması mucize olur ancak müdafaa durumu olduğuna kanaat getirilirse ağırlaştırılmış ceza almak yerine daha az bir ceza ile kurtulabilir.

Bu arada yaşadığımız ülkeye bakıyorum, normal ölçülerde sayılmayan ve dışarıdan bakınca bile fiziksel anlamda meydan okumanın aptalca olduğu belli olan biri olduğum halde yaşadıklarım ortada. Ben de arabamda ve yanımda kendimi korumak için İsviçre Çakısı bulunduruyorum. (Karambitle gezmişliğim var, aylarca antrenman bile yaptım) Adaletin işlemediği, kolluk kuvvetlerinin birincil görevinin hükümeti korumak olduğu, suçluları caydırmayan bir ceza politikasının olduğu bir ülkede bir insanın yanında kendini korumak için bir şeyler bulundurması gayet normal.
Bulundurma durumu konusunda, eğer karşındaki adamı öldürmeyi göze aldıysan, cezasını çekmen gerekiyor. Ben de bıçak taşıyorum, ama kalkıp kimseye cidden blöf yapmak dışında kaldırmadım. Çünkü, birini yaralamak sadece yasalara karşı bir suç değil, size de bir vicdan azabı verir. Öldürmek konusunda bahsetmiyorum bile. Kendini korumak için birilerini öldüren polisler bile aylarca psikiyatr randevularına gidiyor. On yıl ile yirmi yıl arasında ceza alacağını düşünüyorum. Gayet de normal. Ben de fiziksel şiddetten tavrımdan da anlaşılacağı üzere uzak duran bir insanım ancak, karşındaki adamda silah yoksa ne yaparsan yap o silahı öldürücü olarak kullanmamalısın. Düşünsene, adamın biri ondan daha zayıf birine vuruyor, zayıf adam çıkarıyor bıçağı öldürüyor, sonra da, 'kendimi müdafaa ediyordum onu fiziksel yakın dövüşte yenemezdim!' diyor ve elini kolunu sallayarak geziyor. Benim bu adamla bir sorunum yok, ama diğer insanlara, birini öldüren birinin ceza almadığı gözüktüğü takdirde, neler olacağını biliyorsundur umarım.

@Ezekiel Morningstar Kendi halimde yolda giderken 2 klasörlük suç kaydı olan biri karşıma çıkıp gasp etmek isteyecek, olumsuz yanıtı alınca bıçak çekecek ve ben onu yaraladığım için vicdan azabı mı duyacağım? Toplum içinde yaşatılmaması gereken biri benim güvenliğimi tehdit ediyorken ve dediğini yaptığım halde tüm inisiyatifi ona bırakacaksam o çakıyı yanımda niye taşıyorum? Karşılıklı bıçak çekilince (karambitle güzel oluyordu) karşımdaki şerefsiz zaten topukluyor, topuklamazsa da kendisi bilir. Sonrasında iyi (aşırı iyi) birkaç avukat ile başımın çaresine bakarım, toplum içinde tutulmaması gereken bir herif yüzünden ben niye bıçaklanayım?

@CillianMurphy Ceza yememesi mümkün değil, silah çekmemiş birine karşı kendini silah ile korumuş. Mütekabiliyet esasının dışına çıkmışken bu çocuğun tek şansı mahkemenin müdafaa durumuna kanaat getirmesi. Müdafaa durumu gözetilmezse üst sınırdan cinayet cezası alacak.
Türkiye'de çocuk istismarı, tecavüz veya benzeri olaylara çok ceza verilmiyor. Bu genç arkadaş duygularıyla hareket edip karşı cinsini korumaya çalışmış. Ben olsam bende aynısını yapardım bu anormal bir durum değil. Her şeye adalet hukuk şeklinde bakmamak gerek. İnsanlar duygularıyla hareket edebiliyor.

@CillianMurphy 2015 yılında yaşadığım olayı yukarılarda yazdım, o günden sonra çok iyi bildiğim bir şey var. Arkadaş, eş ve sevgili durumlarında olaya asla müdahale etmeyeceksin. Sonrasında o kadın seni satıyor, onu döven herifle barışıyor ve başka yerlerde başka zamanlarda aynı dayakları yemeye kendi isteğiyle devam ediyor. Kadın seni satıp iftira attığında kendi masumiyetini kanıtlayamıyorsan da geçmiş olsun, suçlu olarak görülüp cezayı sen alıyorsun.

Kendimi ya da yanımdaki sevdiğim birini korumak dışında hiçbir şekilde bir olayın içinde yer almam. Masaya yumruğu vuran erkek seven akıl yoksunu kadınlar düşünsün kendi seçimlerinin sonucunu. Seni beni ilgilendirmez.

Türkiye'de çocuk istismarı, tecavüz veya benzeri olaylara çok ceza verilmiyor. Bu genç arkadaş duygularıyla hareket edip karşı cinsini korumaya çalışmış. Ben olsam bende aynısını yapardım bu anormal bir durum değil. Her şeye adalet hukuk şeklinde bakmamak gerek. İnsanlar duygularıyla hareket edebiliyor.
Adalet sistemi bunu söylemiyor, müdafaa kapsamında şartlı tahliyeyle bile dışarı çıkabilir fakat ceza alır bence.

@CillianMurphy 2015 yılında yaşadığım olayı yukarılarda yazdım, o günden sonra çok iyi bildiğim bir şey var. Arkadaş, eş ve sevgili durumlarında olaya asla müdahale etmeyeceksin. Sonrasında o kadın seni satıyor, onu döven herifle barışıyor ve başka yerlerde başka zamanlarda aynı dayakları yemeye kendi isteğiyle devam ediyor. Kadın seni satıp iftira attığında kendi masumiyetini kanıtlayamıyorsan da geçmiş olsun, suçlu olarak görülüp cezayı sen alıyorsun.

Kendimi ya da yanımdaki sevdiğim birini korumak dışında hiçbir şekilde bir olayın içinde yer almam. Masaya yumruğu vuran erkek seven akıl yoksunu kadınlar düşünsün kendi seçimlerinin sonucunu. Seni beni ilgilendirmez.
Ya tabi o konuda da haklısınız. Maalesef durum belirttiğiniz gibi oluyor.

Bu olaydaki herifin 19 suçtan kaydı var, toplum içinde yaşamasına izin verilmemesi gereken birisi söz konusu. Tıkacaksın kendisi gibi olanların bulunduğu bir yere, bir daha da toplum yüzü göstermeyeceksin bu kadar basit. (19 suç işlemiş birinin yaşam ve kişisel hakları umrumda değil) Olan bu işe iyi niyetiyle dahil olup ilk arbede sonunda uzaklaşırken yakalandığında kaçmamayı tercih eden bu çocuğa oldu. Kadının ne olduğu da hepimizin malumu, orada gebertilse umursanmaması gereken biri için hayatını hiç etmiş oldu maalesef. Müdafaa durumuna kanaat getirilmezse bu çocuk çok uzun yıllar boyunca geri çıkamaz.

@CillianMurphy Ceza yememesi mümkün değil, silah çekmemiş birine karşı kendini silah ile korumuş. Mütekabiliyet esasının dışına çıkmışken bu çocuğun tek şansı mahkemenin müdafaa durumuna kanaat getirmesi. Müdafaa durumu gözetilmezse üst sınırdan cinayet cezası alacak.

Normalde diğer ülkelerde Türkiye'deki gibi bir "meşru müdafaada güç eşitliği" aranmıyor. Size yumrukla saldırana bıçakla ya da ateşli silahla karşılık verebiliyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı