Kafama göre RAM alabilir miyim?

• Konuyu başlatan m47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 318
RAM'lar hakkında pek bilgim yok yükseltme yapacağım 6 GB RAM'im var 8'e veya 16'ya çıkarmayı düşünüyorum anakart modelim GA-MA770-UD3 bu işler nasıl oluyor? Kafama göre RAM alabiliyor muyum? Oyunlar için.

Kafana göre alamazsın. Anakartın diyelim DDR4 ise DDR4 RAM alabilirsin. DDR3 alırsan soket yapıları uyumlu olmaz. Ayrıca şuan anakartında takılı RAM ile aynı özelliklerde RAM alırsan daha uyumlu olur.

Anakartınızın bellek soketi olur, bu soket DDR, DDR2, DDR3, DDR4 veya iki çeşit değeri de destekleyen soketlerden oluşan bir yapısı olabilir.

Ayrıca anakartınızın desteklediği bir bellek hızı da olur. Bu hız 800MHz de olabilir 1600MHz'de, tamamen anakartınıza bağlı.

Eğer anakartınızın desteklediği bellek hızından daha yüksek hızda bir bellek takarsanız, taktığınız bellekler anakartınızın desteklediği maksimum bellek hızında çalışacaktır. Eğer anakartınızın desteklediği bellek soketinden farklı bir sokete sahip bellek takarsanız bu bellekler çalışmayacaktır.

Eğer anakartınızda 2 tane halihazırda 1600MHz bellek varsa ve siz anakarta 3000MHz bellek takarsanız, taktığınız belleğin hızı diğer çalışmakta olan belleklerin hızına yani 1600MHz'e düşecektir.

Yani yardımcı olabilmemiz için anakartınızın marka ve modelini belirtmeniz lazım. Umarım açıklayıcı olmuştur.

CPU-Z programından SPD ve Memory bölümlerini atarsanız yardımcı olabiliriz.

Spd'de slot olarak 4 tane var teker teker atayım mı?

Screenshot_1.png

Adsız.png

Anakartınız maximum 16 GB destekliyor ve DDR2 1200MHz RAM alabilirsiniz.

Bana RAM önerebilir misin? Oyun için kaliteli ve ucuz 8 GB veya 16 GB(8x2) olarak. DDR2 galiba CPU-Z'dan baktım sizde resimden bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı