Kağıt Üstünde Sistem Toplamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@1GB VRAM, @Prime777'in kafaya takacağını sanmam. Şahsen ben olsam ben de kafaya takmam. Buradaki herkes dört dörtlük insan değil sonuçta. Aslında genel olarak başkalarının düşüncesini umursamadığım için benim açımdan sorun olmuyor.

Yetişkin birisi olsa ihtimal verebilirim ancak 16 yaşındaki birine internet üzerinden bu kadar yüklenmek pek de hoş bir anı bırakmaz insanda.

Uğraşsak forumda AMD anakarta Intel işlemci öneren yüzlerce mesaj buluruz. Hata yapılmış ama bu kadar linçe gerek yok bence.

@1GB VRAM, o dediğiniz de doğru. Zamanında biz de bu yollardan geçtik. Bazı şeyleri yaşaya yaşaya kafayı takmamayı öğrendik. 14-15 yaşındaki çocuğun böyle rencide edilmesini kesinlikle doğru bulmuyorum.

Recep Baltaş, bir forumda öneri üzerine şikayet alıp böyle "Haber" yapar gibi, Cümle aleme duyurmak yanlış bence. Amaç ne? İnsanlar daha dikkatli olsun diye mi? O zaman forumu kapatalım herkes önüne baksın. Yanlış verilen önerilere bakacak olursak, forumda kendisi dahil hiçbir kimse kalmaz.

Foruma bu kadar katkı sağlamış bir kişiye de ban verilmesi, bu durumdan ötürü bence @Prime777 kardeşimizi bir utanç gereksiniminden başka hiçbir şeye yaramaz.

''Kendi başına hatalar yapmak ve bu hatalardan ders çıkarmak, başka birisini takip etmekten ve hata yapmamaktan daha iyidir''

Sosyale çıkarsız katkı vermeye çalışan bir üyeyle dalga geçmek hiç hoş değil. Mesaj sayısıda az buz değil yani. Emekçi bir üye kaybetti sosyal.
Forumu bırakacak bir durum göremiyorum aslında. Yaptığı önerilerin çoğuna baksak, benim de beğeni tepkisi eklediğimi görürüz. Yani, genel olarak önerileri mantıklı biri. Bir kerelik dalgınlığına gelmiş veya birkaç konu ile ilgilenme çabasında, daha çok yardım etme çabasındayken bazı şeyleri kontrol etmeyi atlamış olabilir. Burada, satın alan kişi de hatalı, kayıtsız şartsız güvenmiş mesajlara.

Ama, daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, sabah akşam burada hayatsız gibi takılmaya, konuya ilk cevap verme yarışına girmeye gerek yok. Burada aldığımız beğenilerin hayatımıza bir etkisi yok. Derslerinize çalışın liseliler, ortaokullular; sonradan pişman olmayın. Evet, akademik başarı her şey değil ama çoğu şey akademik başarıdan geçiyor.

Dostum kim kimin önüne geçsin? Benim gözlemlediğim kadarıyla, maalesef konu açılış amacına hizmet ediyor.

Böyle bir konunun bu şekilde açılması dahi utanç kaynağı olmalı. Bu konuyu açan kişi alelade bir üye değil Technopat markasının yüzü ve bu forumun yöneticilerinden biri.

Böyle bir konu açılmasın demiyorum zaten ancak forum içinde konum olarak en yüksekte olan birinin konu içerisinde üyesini öne atması ve resmen dalga geçilip aşağılanmasına yol açması doğru mu? Yine açılsın ama anonim olsun "AA bakın bu kişi" değil, "üyelerimizden biri" desin.

Böyle bir durum karşısında bence adı paylaşılan üyeden "özür dilenmesi" gerekmektedir. Cidden yakışmayan bir durum ve davranıştır gözümde.

Benim elimden gelebilecek tek şey bu davranışı kınamak olacaktır.

@Lee Yubin, bu yoruma da ekstra olarak şunu eklemek istiyorum: Belki oyun oynamaktan sıkılmış olabilirsiniz, oyununuzu oynadıktan sonra 30 dakika, 1 saat vaktinizi buraya ayırıp sonra kitap okuyun; kısacası hayata açılıp derslerinize çalışın. Burayı iş olarak görmekten ziyade bir hobi olarak görmeye çalışın.

Böyle bir konunun bu şekilde açılması dahi utanç kaynağı olmalı. Bu konuyu açan kişi alelade bir üye değil Technopat markasının yüzü ve bu forumun yöneticilerinden biri.

İşin ilginç yanı sen okurlarına, takipçilerine "Secure Boot dolayısıyla brick olan anakart" içeren hazır sistem önerdiğini ve satışına aracı olduğunu itiraf ediyorsun bir de bu konu ile.

Nereden baksan elinde kalıyor.

Bazı mesajları okudum da gerçekten düşene tekme atmayı seven o kadar insan var ki. Kardeşimiz bir hata yapmış, insanlık hali kötü niyetle yapıldığını düşünmüyorum. Bu zamana kadar 25k dan fazla mesaj yazmış 300 den fazla çözüme katkıda bulunmuş bir kişiye bence ayıp edildi.
Konunun açılma amacının üyeyi rencide etmek olduğunu düşünmüyorum ama konu o tarafa doğru gitmiş.
Bence konu tamamen silinse faydalı olur çünkü üyenin yerinde olsam üzülürdüm ben. Hele biraz hassas biri ise büyük etkiler bırakabilir.

Forumu bırakacak bir durum göremiyorum aslında. Yaptığı önerilerin çoğuna baksak, benim de beğeni tepkisi eklediğimi görürüz. Yani, genel olarak önerileri mantıklı biri. Bir kerelik dalgınlığına gelmiş veya birkaç konu ile ilgilenme çabasında, daha çok yardım etme çabasındayken bazı şeyleri kontrol etmeyi atlamış olabilir. Burada, satın alan kişi de hatalı, kayıtsız şartsız güvenmiş mesajlara.

Yanlış öneri yaptığı için değil. Basit bir yanlıştan dolayı bu kadar üzerine gidilmesinden dolayı bırakabileceğinden bahsediyorum.

Ama, daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, sabah akşam burada hayatsız gibi takılmaya, konuya ilk cevap verme yarışına girmeye gerek yok. Burada aldığımız beğenilerin hayatımıza bir etkisi yok. Derslerinize çalışın liseliler, ortaokullular; sonradan pişman olmayın. Evet, akademik başarı her şey değil ama çoğu şey akademik başarıdan geçiyor.

İnsan bir yere ait olmak ister. Mesela okulda istediğini bulamayan buraya yönelir spora yönelir kafelere yönelir. Ben mesela spora yöneldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı