Kahve içmenin hiçbir etkisini hissetmemek

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
Şu an ders çalışmam gerekiyor fakat hem lanet olası dehb yüzünden hem de hafif uykum olduğu için çalışamıyorum. Bu uykumun gitmesi için kahve içsem mesela hiçbir etkisi olmuyor ben kahvenin uykuyu giderdiği olayının kolpa olduğunu düşünmeye başladım artık tamam içinde kafein vs var ama ne kadar var? Uyku giderecek seviyede mi? Şu an Türk kahvesi vardı evde sadece bardağa koydum üstüne sıcak su döktüm normal kahve yapar gibi işte en ufak mı etkisi olmaz be kardeşim. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?

Kafein belirli bir süre sonra vücuda normal gelir. Bir iki haftalık kafein diyetleri yapabilirsin. Tekrar etkisini hissetmeye başlarsınız.

Şu an ders çalışmam gerekiyor fakat hem lanet olası dehb yüzünden hem de hafif uykum olduğu için çalışamıyorum. Bu uykumun gitmesi için kahve içsem mesela hiçbir etkisi olmuyor ben kahvenin uykuyu giderdiği olayının kolpa olduğunu düşünmeye başladım artık tamam içinde kafein vs var ama ne kadar var? Uyku giderecek seviyede mi? Şu an Türk kahvesi vardı evde sadece bardağa koydum üstüne sıcak su döktüm normal kahve yapar gibi işte en ufak mı etkisi olmaz be kardeşim. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?

Yerinde olsam uyuyup normalden bir tık erken kalkar öyle çalışırdım düzgün verim alamazsin uykulu durumda iken ayrıca yarım litre cold brew dahi icsem uyku düzenime etki etmiyor o olay bende de var istediğim zaman uyuyabiliyorum ama ekstra olarak istediğim zaman uyanikta kalabiliyorum sorunsuz bir biçimde.

Kafein belirli bir süre sonra vücuda normal gelir. Bir iki haftalık kafein diyetleri yapabilirsin. Tekrar etkisini hissetmeye başlarsınız.

Dostum ben hayatımda hiçbir zaman kahve içtikten sonra uykumun açıldığını hatırlamıyorum ya plasebo etkisi var bu işin içinde ya da vücudum kafeine dirençli belki 4-5 bardak art arda içince uykum açılacak ama o kadar kafeinin vücutta tepkisi sadece uykusuzluk mu olur orasını bilmem

Yerinde olsam uyuyup normalden bir tık erken kalkar öyle çalışırdım düzgün verim alamazsin uykulu durumda iken ayrıca yarım litre cold brew dahi icsem uyku düzenime etki etmiyor o olay bende de var istediğim zaman uyuyabiliyorum ama ekstra olarak istediğim zaman uyanikta kalabiliyorum sorunsuz bir biçimde.
Ders çalışmak istemediğim için de kahve uykumu kesmiyor olabilir, psikoloji her türlü kafeinin etkisinden daha önde bi durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben hayatımda hiçbir zaman kahve içtikten sonra uykumun açıldığını hatırlamıyorum ya plasebo etkisi var bu işin içinde ya da vücudum kafeine dirençli belki 4-5 bardak art arda içince uykum açılacak ama o kadar kafeinin vücutta tepkisi sadece uykusuzluk mu olur orasını bilmem.

Ders çalışmak istemediğim için de kahve uykumu kesmiyor olabilir psikoloji her türlü kafeinin etkisinden daha önde bir durum.

Yani dediğim gibi yerinde olsam uyuyup erken kalkar ders calisirdim şu an ama sabahta az daha uyuyayim deyip yatarsan o zaman sıkıntı çalışmaya çok istegin yoksa verim alamayacaksan uykun varsa kendine eziyet etmenin bir manası yok çalışıp bir şeyler öğreniyorsan mesele yok ama ne kadar verim alabileceksin?

Granül kahve mi içiyorsunuz? Granül kahve dediğimiz şey, kahve değil ki. İçerisindeki kahve oranı çok çok az. %1 bile değildir. Granül kahve yerine filtre kahve içebilirsiniz. Filtre kahvenin etkisi olacaktır.

Granül kahve mi içiyorsunuz? Granül kahve dediğimiz şey, kahve değil ki. İçerisindeki kahve oranı çok çok az. %1 bile değildir. Granül kahve yerine filtre kahve içebilirsiniz. Filtre kahvenin etkisi olacaktır.

Kutuda Nescafe Gold falan oluyor onlar granül mü? Filtre için makine şart galiba bilmiyorum da tam

Nescafê Gold dediğiniz hangisiydi? Resim atabilir misiniz?

Aynısını ben de yaşıyorum, uykuyu açtığını hissetmiyorum. Hayır, böyle ufak yarım saatlik uyku yapayım öyle kalkayim diyorum uykum geçiyor evet ama bu sefer beynim bir tuhaf oluyor kalktıktan sonra anlamadim gitti bende.

Şu an Türk kahvesi vardı evde sadece bardağa koydum üstüne sıcak su döktüm normal kahve yapar gibi işte
Türk kahvesi öyle yapılmaz. Nescafe Gold'sa yaptığınız evet o da granül kahve. Filtre kahve için makine yerine french press alabilirsiniz. Gold gibi kahveler zaten tatlı oluyor diye biliyorum. Filtre kahve acı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı