Kaldırımda bisiklet sürmek

supprime

Hectopat
Makaleler
1
Şu an Ankara'da ikamet ediyorum. Her gün metroya kadar bisiklet ile gidiyorum fakat gittiğim yol düz değil hafif yokuş yukarı yani sürekli aynı stabil hızda gidemiyorum taşıt yolunda sağ şeriten gitsem bile üniversite yanında olduğum için sürekli araç trafiği var hızlılar ve çok yoğun bende kaldırımda gittim gayet yavaş gidiyordum. Karşımdan gelen kişinin geçmesi için kenara çekip bekledim geçerken durdu ve burası yaya yolu dedi bende bisiklet yolu varda ben mi sürmüyorum dedim bir şey diyemeden gitti.
Yaya yolunda bisiklet sürülmeyeceğini kendisinden daha iyi biliyorum fakat o yolda bisiklet sürülmeyeceğini de biliyorum acilen düzenlemeler yapılmalı. Ya adım adım her yola yapacaklar o bisiklet yolunu ya da kaldırımda gideceğiz yapacak hiçbir şey yok. Ben canımı yolda bulmadım.

Kaldırım da çocuk çoluk var, ya çarparsan? Şahsen orada bisiklet yolu olmaması yayanın suçu değil. Siz bisikletçiler olarak hükümete ya da belediyeye soracaksınız. Size hata yapılıyor diye başkasının hakkını gaspederseniz, çok farkınız kalmaz. Biri de bir tekme atar, arabanın altına girensin.

Dua et dayak yememişsin üstüne.

Denemek isterse denesin hocam hızlı sürmüyorum zaten çantam var yavaş yavaş yayalarla aynı hızda gidiyorum gittiğim kaldırım işlek değil yol boyunca 3-5 tane insan anca görüyorum kimseyide rahatsız etmedim alternatifim yok otobüs geç geliyor scooter ile gidiyordum onu da fiyatından dolayı bıraktım.

Kaldırım da çocuk çoluk var, ya çarparsan? Şahsen orada bisiklet yolu olmaması yayanın suçu değil. Siz bisikletçiler olarak hükümete ya da belediyeye soracaksınız. Size hata yapılıyor diye başkasının hakkını gaspederseniz, çok farkınız kalmaz. Biri de bir tekme atar, arabanın altına girensin.
Çocuklar ani hareket yapmadığı sürece ve yayalar bize yer vermeye kalkmadığı sürece kimseye çarpmayız muhtemelen. Yayalar elinde telefonla yürüyor maalesef.

Dua et dayak yememişsin üstüne.

Bunu gidip belediyeye bildir o zaman. Ergence tavırların ile böbürlenmek için açmışsın konuyu sanırım.

Dostum adam gayet de iyi cevap vermiş ergenlikle ne alakası var anlayamadım. Her şeye ergen tavırlar demek alışkanlık oldu sanırım insanlar da.

Bisikleti sürmemi söylediğiniz yol ara yol değil arkadaşlar 70 80 kmh hızın altında kimse gitmiyor ve sağ şeritte boş değil dediğim gibi yol zaten eğimli hızlı da gitmiyorum daha önce polisler gördü yaşadığım yer polis cenneti zaten çok kez selamlaştım hiçbir sorun olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı