Kalem yerine klavye kullanmak mantıklı mı?

MakoCan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce kalem yerine klavye kullanmak iyi olur mu? Sayısal öğrencisiyim ama eğitim sistemi yüzünden Türkçe, biyoloji, coğrafya, tarih gibi tamamen sözel dersleride çözmek zorunda kalıyorum ve yapamıyorum tabii ki. Birkaç hoca yazarak çalışma önerisini söylüyor sürekli ama ben de kalemle yazmayı not tutmayı oldum olası sevmem. Konuşunca bile otomatik yazılan bir dönemde kalem kullanmak ayrı saçmalık bana göre ama zorunlu işte tabii ben demiyorum matematik işlemlerini klavyeyle yapmak olmaz tabii ama böyle uzun konu anlatımları küçük bilgiler kısa notlar uzun notlar falan bu tarz tamamen yazı gerektiren şeyleri klavye kullanarak bilgisayar üstünden yazıp not alsam sizce olur mu? Ne de olsa kalemle yazınca da harfi harfine okuyup yazacağım klavye kullanınca da.
Kalemle uzun yazılar yazmayı hiç ama hiç sevmiyorum. Neden bilmiyorum ama klavyede yazınca sıkılmıyorum. Hatta işimden zevk alıyorum. Bir ara kırtasiyede çalışmıştım el yazısı ile yazılan sayfaları düz yazıya çeviriyordum tek tek ama çok zevkli geliyordu sizce aynı performansı klavyede alabilir miyim?

Hocam herkesin anlama şekli farklıdır kimisi podcast dinleyerek anlar kimisi renkli notlar tutar vs. sizin kendi öğrenme şeklinizi keşfedip ona göre hareket etmeniz lazım.

Hocam eğer klavyenin tuş yerleri aklınızda kalmış ise sözel derslerde dezavantajlı olursunuz. Ekranda sürekli bakıp aşina olduğunuz bir font kullanıyorsunuz. El ile yazmak avantajlıdır. Hem zamanla el yazınız da güzelleşecektir. Kalem okul dönemi icin en iyisi.

Hocam herkesin anlama şekli farklıdır kimisi podcast dinleyerek anlar kimisi renkli notlar tutar vs. sizin kendi öğrenme şeklinizi keşfedip ona göre hareket etmeniz lazım.
Bu arkadaşa katılıyorum. Fakat ikisi arasında kalemle yazmayı daha etkili buluyorum. Kalem daha pratik ve akıcı bir araç. Bunun dışında kalem ve kağıt kullanımına alıştığında not alma yöntemleri geliştiriyor ve daha verimli çalışabiliyorsun.

Klavye ile yazınca, kas hafızan çalışacak ağırlıklı olarak. Kas hafızası fazlasıyla aktifken de, hipokampus önbellek yapıp, bu eylemleri temporal ve pariatal loblara göndermeyecek, ya da çok azını gönderecek. Dolayısı ile kalıcı belleğe almamış olacaksın. Ama elle yazarsan, hem yavaş yazacaksın, hem kas hafızanı kullanacaksın, hem daha fazla kare göreceği için gözlerin kare sayısı hipokampusa yazma süreni uzatacak, bu süreçte de hipokampus dolmamak için temporal ve pariatal loblarına sürekli kalıcı veri kaydedecek.

Hipokampus :Ram(geçici bellek)
Temporal ve Pariatal Loblar :Rom(kalıcı bellek)

Hocam bence benim gibi yapın. Alın bir grafik tablet; hem soru çözersiniz hem matematik işlemlerini yazarsınız hem de aynen kalemle yazmış gibi not tutarsınız. Hatta bence tablette yazmak, not tutmak daha zevkli. Ders notlarını OneNote'tan yazıyorum. Defterden farkı yok.
Çok faydalı bence, hem de zevkli. Bütçeniz varsa kesinlikle tavsiye ederim.

Kullandığım tablet;
Veikk VK640 Grafik Tablet Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Technopat Haberler

Geri
Yukarı