Dershaneye gitmek yerine dizüstü bilgisayar almak mantıklı mı?

Ben sayısalcıyım hocam edebiyat yok bende... 😶
Oyun için alsam evde zaten laptop var istediğim kadar oynardım 😂 sadece şahsi laptop olsun diye daha kapsamlı bir cihaz seçtim.
Gerek yok işte. Belki edit meditle uğraşırsan olur ama evinde zaten güçlü laptop varmış.
Hem arkadaşın attığı tipten laptop alırsan şarjı daha uzun olur.
Bu arada tablet alıp onunla da çalışabilirsin. Laptoptan uzun olur şarjı. Bi ekran koruyucusu var. Kalemiyle not alırken kağıt sesi çıkarıyormuş.
Kağıdı pek aratmıyormuş. Bi araştır YT'den.
Laptop alacaksan da Mackook da alabilirsin.

Gerek yok işte. Belki edit meditle uğraşırsan olur ama evinde zaten güçlü laptop varmış.
Hem arkadaşın attığı tipten laptop alırsan şarjı daha uzun olur.
Bu arada tablet alıp onunla da çalışabilirsin. Laptoptan uzun olur şarjı. Bi ekran koruyucusu var. Kalemiyle not alırken kağıt sesi çıkarıyormuş.
Kağıdı pek aratmıyormuş. Bi araştır YT'den.
Laptop alacaksan da Mackook da alabilirsin.
Güçlü laptop değil sadece oyuna yetiyor. Ben ömürlük alıyorum sadece 😂

Sen okul mu okuyacaksın yoksa Detroit mi oynayacaksın?

Amacın oyunsa, laptop al. Dershaneyi de unut, seneye sınava girmeyi de.

Bir günde 24 saat var.

Sınavı falan "aman neys" diye iteleyen, "ailem laf söylemesin" diye de çalışıyormuş gibi gözükmek isteyen biri var sanki karşımda.

Sana gönderdiğim 20 binlik laptop, senin alacağın en baba laptop. AutoCAD hariç her programı açar.

Dershanelerin birer ATM'den farkı olduğunu düşünmüyorum. Bir eğitime para verilecekse ki eğitim denen şey özellikle de halk eğitiminin ücretsiz olması gerekir, ki bilgiye erişim zaten ücretsiz, bire bir olmalıdır. Dershane bunu sağlamaz, koyun gibi güder insanı.

Kendine yatırım yaparak bir bilgisayar almalısın bence. Bilgisayar = Ücretsiz bilgi kaynağına sınırsız erişim.
Sokrates misin abi sen 😁

Sen okul mu okuyacaksın yoksa Detroit mi oynayacaksın?

Amacın oyunsa, laptop al. Dershaneyi de unut, seneye sınava girmeyi de.

Bir günde 24 saat var.

Sınavı falan "aman neys" diye iteleyen, "ailem laf söylemesin" diye de çalışıyormuş gibi gözükmek isteyen biri var sanki karşımda.

Sana gönderdiğim 20 binlik laptop, senin alacağın en baba laptop. AutoCAD hariç her programı açar.
Hocam neyin tribine girdiniz anlamadım benimde sanki karşımda babam var. "Yok bu daha ucuz bunu al diyen" parası benden çıkıyor anlamıyorum ki sanki siz ödüyosunuz?

İyi sosyaller herkese. Ben YKS sonucumu beğenmediğim için 1 sene daha hazırlanmaya karar verdim. Liseyi yurtta geçirdim başka ilçede olduğu için. Ama bu sene yeniden hazırlanacağım için tekrardan evde olacağım.
Sorum şu;
Evde çalışmayı başarabilir miyim bilmediğim için dershane fikri ortaya atıldı. Dershane iyi güzel ama eğer dershaneye gidersem (30 bin TL) hedefim olan bilgisayar mühendisliği için istediğim bilgisayarı alamıyorum. Ama eğer evden çalışırsam bilgisayarı alabiliyorum. Amcam hep yazılımcının tek sermayesi bilgisayarıdır der :) dershaneye gitmek yerine bilgisayar almak mantıklı mıdır sizce?
YKS de sayısal 200 bine girdim (çok kötü) ve ilk defa evde sınava çalışacağım için 1 sene daha heba etmek istemiyorum.
Ben de geçen sene 203 bine girdim dershaneye gittim ve 131 bin geldi çok bir fark yok yani kendim calismadigima pismanim. Dershaneyi de bayağı bi araştır, hatta kendine güveniyorsan bilgisayar alıp kendin de calisabilirsin. Dershane çok bir artı katmiyor, iş kendinde bitiyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki arkadaşlar güzelce olayı anlatmış ama ben de üç beş bir şey eklemek istiyorum;

Dershaneye 2 kere gitmiş birisi olarak dershane kadar gereksiz bir şey bilmiyorum. İş kendinde bitiyor. Youtube'de tonlarca videolar, kaynaklar mevcut faydalanabilirsiniz. Çok zor durumda olduğunuzda, sıkıştığınızda bir tane koçluk alırsınız. Dershaneye o parayı vermek yerine güzel kitaplar alırsınız, kütüphaneye gidip güzel bir şekilde çalışırsınız. Dershanenin tek artısı, düzenlilik ve istikrar sağlamak başka bir olayı yok. Benim tavsiyem bu yönde, dershanenin gereksiz olduğu yönünde fikrim. Laptop almak daha çok işinize yarayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı