Kali Linux hack kodları yazınca hata alıyorum

Renfrii

Kilopat
Katılım
15 Kasım 2015
Mesajlar
1.119
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar Technopat Sosyal ailesi, bir hevesle Kali Linux indirip hack dünyasına girmek istedim fakat bir takım kodları yazınca hata alıyorum, kodu kabul etmiyor. Birine sordum tool falan dedi, anlamadım bir şey. Yardım eder misiniz? Kod yazamıyorum.
 
Terminal kullanmıyorum pek de anlamıyorum Kali'den bu gün yükledim çift harddisk kullanıyorum direkt harddiske kurdum yöneticilik nasıl alacağım sorun kod yazdığımda böyle bir komut yok gibisinden bir şey diyordu galiba.
Youtubeden video izledim adamın yazdığı kodları yazıyorum bir şey olmuyor
kullanmadan nasıl alıcaksın üstad :D
 
Terminal kullanmıyorum pek de anlamıyorum Kali'den bu gün yükledim çift harddisk kullanıyorum direkt harddiske kurdum yöneticilik nasıl alacağım sorun kod yazdığımda böyle bir komut yok gibisinden bir şey diyordu galiba.
Youtubeden video izledim adamın yazdığı kodları yazıyorum bir şey olmuyor
Kardesim terminali ilk actiginda sudo su yaz sofre isteyecek sifreni gir sonra komut yaz
 
Sudo yazdım bilgi çıktı hata da şu şekilde bütün komutlarda komut yok alıyorum
1589451340604-1818805117.jpg
1589451416456-96768158.jpg
 
"sudo" komutunu yazmak istediğiniz komuttan önce yazmanız lazım. Kali Linux "root" kullanıcısının şifresini varsayılan olarak vermemiş olabilir. Bu yüzden yazmak istediğiniz komutlardan önce "sudo passwd root" yazarak "root" kullanıcısının şifresini belirlemeniz gerebilir.

Küçük bir not da bırakmak istiyorum... Daha basit Linux komutlarında bu kadar zorluk yaşıyorsanız bence "ben hacker olacam" mantığından çıkıp düzgün bir Linux öğrenseniz kendinize faydanız daha çok olur. Kali Linux üzerindeki yazılımları kullanan herkes "hacker" veya "havalı" olmuyor, hatta çoğu kişi sadece zaman kaybediyor.
 
"Sudo" komutunu yazmak istediğiniz komuttan önce yazmanız lazım. Kali Linux "root" kullanıcısının şifresini varsayılan olarak vermemiş olabilir. Bu yüzden yazmak istediğiniz komutlardan önce "sudo passwd root" yazarak "root" kullanıcısının şifresini belirlemeniz gerebilir.

Küçük bir not da bırakmak istiyorum... Daha basit Linux komutlarında bu kadar zorluk yaşıyorsanız bence "ben hacker olacağım" mantığından çıkıp düzgün bir Linux öğrenseniz kendinize faydanız daha çok olur. Kali Linux üzerindeki yazılımları kullanan herkes "hacker" veya "havalı" olmuyor, hatta çoğu kişi sadece zaman kaybediyor.

Ben zaten ooo Kali kullanıyorum havalıyım triplerine girmedim daha dün kullanmaya başladım sizce normal değil mi internette çözüm bulamadım buraya geldim bir de her kodun başınamı sudo koyuyoruz izlediğimde kimse koymuyor takır takır oluyor.

1589453181671927650631.jpg


Evet, bir hata daha.
Konu çözüldü. Başka bir yerden yardım aldım. İlginiz için teşekkürler.
 
Programlama temelleri öğrenmeden, algoritmaları öğrenmeden, hiçbir deneyimin olmadan "ben hacker olacağım" dersen böyle her hatayı başkasına sorarsın. Daha terminal kullanmayı bilmiyorum diyorsun. Sen hacker değil sadece script kiddie olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı