Kali Linux ile hack yapmak

Nasıl yani? Web işlerinden pek anlamıyorum bu yüzden sordum. IP adresi logu orada mı tutuluyor?
Adamın sitesinde açık ararsan yazılım fark ediyor ve tutulan IP kayıtların haricinde senin bilgilerini özel olarak kaydediyor, dava vb. için.
 
@Akil Gündoğan
Hocam, hep işletim sistemi öğrenin diyorsunuz. Nereden, nasıl öğrenebiliriz? Tavsiye ettiğiniz bir kaynak, kitap var mı? Tam olarak nereden başlamalıyız? Bunları yanıtlarsanız çok sevinirim.
İnternetten :)

Araştırmak en iyi öğrenme yöntemidir, neyi araştıracağını bilirsen öğrenmesini de bilirsin. Birkaç kitap da zamanında önermiştim sosyalde aslında. Ama "İngiliççe" bilginiz olsun.
 
İnternetten :)

Araştırmak en iyi öğrenme yöntemidir, neyi araştıracağını bilirsen öğrenmesini de bilirsin. Birkaç kitap da zamanında önermiştim sosyalde aslında. Ama "İngiliççe" bilginiz olsun.
Yani direkt "How to start learning OS?" veya "İşletim sistemi öğren" enter yazsam olur mu? :D Tam olarak "İşletim sistemleri nasıl çalışır?"dan giriş mi yapmalıyız yani?

Türkçe kaynaklardan nereye kadar öğrenebilirim? İngilizcemin o kadar yeterli olacağını sanmıyorum. :)
 
Çocukça işleri bırakın, gerçekten, yasa dışı işlemler bunlar, başınızı belaya sokarsınız.

Etik hack demiş. Eğer gerçekten dediği gibi etik olarak öğrenecekse başı belaya girmez problem olmaz.

Kali Linux ile etik hack işlemlerine başlayacağım. Kafamda 2 soru var.

1: Linux'u kurduğumda Windows'u silmek zorunda mı kalacağım yoksa Windows'un üstüne mi kurulacak?
2: Nasıl bir donanım gerekiyor?

Windows'u silmek zorunda değilsin sanal cihazdan ziyade 36 GB ve üstü bir USB'ye yazarak cihazı USB'den başlatarak öğrenebilirsiniz. Donanım olarak yüksek gereklilikler zaten olmadığı için o kısımda sorun yaşamazsınız. Her şeyden önce siber güvenliğin temelleri ve işletim sistemleri hakkında araştırma yapabilirsiniz. Ardından denemelerde başınızın ağrımaması için ya sanal cihazlar üzerinde çalışın ya da gizlilik ve güvenlik hakkında temel düzeyde altyapı oluşturun. İyi çalışmalar.

Son olarak muhtemelen Kali kullanma diyenlerde olacaktır. Kendinizi Kali'de deneyin eğer hoşunuza gitmez ise Openbox ya da parrot sec, Home Edition'da deneyebilirsiniz.
 
Kali Linux ile etik hack işlemlerine başlayacağım. Kafamda 2 soru var.

1: Linux'u kurduğumda Windows'u silmek zorunda mı kalacağım yoksa Windows'un üstüne mi kurulacak?
2: Nasıl bir donanım gerekiyor?
Bendeki donanım (laptop):
CPU: i5 8250U.
GPU: Radeon R5 M430.
RAM: 4 GB.
Depolama: 240 GB SSD.
Böyle bir soru soran birinin şimdilik "Etik" hack işlemlerine başlaması doğru değil bence. En azından sistemler, programlama ve donanım hakkında bilgi edinin.
 
İlk olarak etik hacking ile zamanında ilgilenmiş birisi olarak konuya dahil olmak istedim.

Hacker olan kişiler bilgisayar ile alakalı neredeyse her şeyi bilen kişiler. Kali gibi distrolarda bulunan aletler tabii ki işe yaramaz değil ama hacker olan kişiler, kendi atak vektörlerine göre kendi programını yazarlar, çünkü istedikleri şeyi maksimum olarak verecektir kendi yazdıkları program.

Başkasının aletleri ile başkasını geçmeniz imkansız. O aletlerin yapacağı şeyler bir süre sonra sınırlı kalır. Örneğin yeni bir güvenlik açığı veya bug arayacağınız zaman o aletler kesinlikle yetmeyecektir.

Hacking ile ilgilenecekseniz şunların üzerinde durmanızı şiddetle tavsiye ederim:

  • Olmazsa olmaz, İngilizce. Türkçe kaynaklar size "script kiddie" olmayı öğretir.
  • Programlamanın kendisi, C dili ile başlamak iyidir.
  • Gömülü sistemlerde programlama, bu size düşük seviye kodu verimli ve etkili bir şekilde yazmayı öğretecektir. Özellikle C dili gömülü sistemlere C++'a göre daha iyi oturur çünkü C++'a göre daha hafiftir ve donanıma biraz daha yakındır.
  • Bilgisayar mimarileri, bazı hacker'lar bilgisayar mimarilerinin kendisinde açık arıyor. Aramasanız bile bilgisayar mimarileri size lazım olacaktır, eğer işinizi iyi yapmak isterseniz.
  • Elektronik öğrenebilirsiniz, opsiyonel ama öğrenmek çok işinize yarar.
  • Bilgisayarlar arası iletişim için ağ ve seri bağlantıları öğrenmelisiniz. "Açık Programlama Blogları Havuzu" blogundaki TCP ve UDP yazılarımı okuyabilirsiniz en temel bilgi için.
  • Algoritmalar ve veri yapıları üzerinde yoğunlaşın.
  • İşletim sistemleri ve çalışma mantıkları. Sonuçta işletim sistemleri ile haşır neşir olmalıyız ki onların açığını bulalım, değil mi?
Bunlar tabii ki zamanla olacak şeyler, bu konunun üzerine 3-4 yıl uğraşırsanız güzel bir yere geleceğinizi düşünüyorum. Ama öğrenim hiç bir zaman durmaz hayatta.

İkinci bir nokta, hacking yaparken yasal sınırları aşmamanız gerektiği konusunda. Çok ince bir detay kendisi. Denemelerinizi kendi cihazlarınızda yapmalısınız. Test donanımlarınız olmalı veya yeter diyorsanız sanal makine ile de testler yapabilirsiniz. Benim gönlüm Raspberry Pi ya da ikinci el bir laptop almanızdan yana, test cihazı olarak kullanmak için sadece.

Windows'un yanına kurabilirsiniz. Dual Boot metodu ile. Donanımınız yetecektir Kali için.
Kaynak önerebilir misiniz? Türkçe olursa tadından yenmez. :)
wiki.osdev.org desem yetecektir sanırım.
 
@Seradotwav Konu dışına çıkıyorum ama siz Linux kullanacaktınız, ne oldu? Bir de ne öğrenmek istediniz? Merak ettim. İşletim sisteminin neyini?
Linux'u kurdum, güzeldi fakat biraz daha vakti var gibi. Biraz daha bilgi sahibi olup tekrardan yükleyeceğim, şu an sildim. :)

İşletim sisteminin neyini öğrenmek istiyorum sorusuna gelirsek ise aslında orta-üst düzeyde bilsem yeterli, detayını bilmiyorum ama direkt işletim sistemini öğrenmek istiyorum işte. :)
 

Geri
Yukarı