Kali Linux kurarak hata mı yaptım?

Hazır yeri gelmişken laptop veya kasa alacağım bu bütçe ve hayat için en iyisi hangisi olur (750 Euro bütçe olacak ve Avusturya'dan tanıdığım alacak)
Evden pek dışarı çıkan birisi değilim bu nedenle monitör dahil kasa toplayacağım muhtamelen ama sıkıntı şu ki yaz tatillerinde 2-3 ay memlekette iken çok boş vaktim oluyor ve eve geri geldiğimde bazı şeyleri unutup memlekette geçirdiğim zaman yetmiyormuş gibi 1-2 ayda tekrar yapıyorum yıl içinde okuldan arkadaşlardan gelince masa başında oturmak için çok yorgun oluyorum ve uyuyasım geliyor sizce GTX 1660 Tİ Ryzen 3 3100 Sata III SSD'ye sahip kasa mı almalıyım yoksa bu laptop ve fazladan 8 gb ram işimi görür mü?
 
Hocam ben olsam laptop alırdım ama illaki o bilgisayarı mı almak zorundasınız başka yerlerede baksanız daha iyi olur.
Yurtdışından cihaz alırsam akrabam +200 destek çıkacakmış ondan yurtdışından alma taraftarıyım.
Yurtdışından cihaz alırsam akrabam +200 destek çıkacakmış ondan yurtdışından alma taraftarıyım.
Ayrıca biraz da oyun oynuyorum ondan gaming laptop gerekiyor.
 
•Kali Linux ile etik bir hacker olmak istiyorum. Daha önce temel terminal komutlarını öğrendim (dosya silme, kopyalama, kesme, yeniden adlandırma vs.) Ama insanlar önce normal bir Linux kullanın diyorlar. Örneğin: Linux Mint.

Saçma tavsiye. İstediğin dağıtımla başla, çok bir şey değişmeyecektir ne de olsa deneyim kazanacak olan sensin.

•Bir başka çok duyduğum şey ise Kali Linux'daki programların "lamerlar" için olmas bu doğru mu?

Lamer mi script kiddie mi yoksa siber güvenlikçi mi olursunuz? Orasını biz bilemeyiz. Sizin bileceğiniz iş.

•Kali Linux ile neler yapabilirim? Yapabileceklerim için herhangi bir yazılım dili bilmem gerekiyor mu?

Neler yapmak istiyorsunuz? Kali'yi biraz gözünüzde büyütüyor olabilir misiniz? Kali bir işeltim sistemi ve diğer sistemlerden tek farkı hacking tooları içeriyor olması. Biraz bash script ve Python gerekebilir.

•Siber güvenlik uzmanları programcılar gibi dal dal ayrılıyorlar mı? Örneğin: Ağ güvenliğini sağlayan bir grup, Android güvenliğini sağlayan bir grup gibi gibi.

Evet ayrılıyor onlarca konuda uzman olmak pek mümkün değildir muhtemelen.
 
•Kali Linux ile neler yapabilirim? Yapabileceklerim için herhangi bir yazılım dili bilmem gerekiyor mu?
Dostum script yazacaksan kodlama şart ama bir scripti çalıştıracaksan kodlama şart değil ayrıca kali linux'la bir çok şey yapabilirsin bir sitede SQL açığı bulup veritabanına sızabilirsin ya da bir sitede Xss açığı bulup sitedeki cookieleri alabilirsin veya bir siteye Ddos saldırısı yapabilirsin (bir sunucu ile atsan daha etkili olacaktır ama en etkilisi bir botnet kiralamak ya da bir botnet oluşturmak) ya da belirlediğin bir sosyal medya hesabına brute force attack yaparak hesabı çalabilirsin ama kişiye özel wordlist oluşturup onunla brute force attack yapmak daha iyi olur ya da istediğin bir adresten mail gönderebilirsin ve dahası sayamadığım bir çok şey var aslında.
 
Pentesting ile uğraşıyorsan doğru bir seçim. Kurslarda falanda zaten Kali üzerinden anlatıyorlar bildiğim kadarı ile. O yüzden sorun yaşamazsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı