Kali Linux normal kullanım için uygun mu?

Günlük kullanım açısından uygun denebilir ama keyifli mi dersen değil. Günlük kullanımda açıkçası her işletim sistemi artık herkese yetiyor, bir tarayıcı bir de video oynatıcı kurmak yeterli.
Linux tarafında öneri istiyorsan: Linux Mint, Ubuntu, Pop OS! (en iyi Ubuntu tabanlı dağıtım), Debian, Mx Linux (her şeye arayüz eklenmiş Debian), Arch (kurulumu zor, en güncel), Manjaro (en iyi dağıtım)
Windows tarafında öneri istiyorsan: Windows 10 (en stabili), Windows 11 (en günceli), Windows 8.1 (arayüzü en farklı ve hoş olanı), Windows 7 (son çare Windows)

Kali Linux bildiğim kadarıyla Debian tabanlı, günlük kullanımdan kastınız oyun dışı kullanımsa hayli hayli yetecektir fakat gerekli programlar hazırda gelmediğinden sizin kurmanız gerekiyor. Zaten Linux tabanlı işletim sistemleri oyun konusunda yetersiz, oyun oynamak için diğer dağıtımlarda ne yapıyorsanız Kali'de de yaparsanız çalışacaktır.

Bu arada bu dağıtımın amacının siber güvenlik olduğunu da hatırlatmalıyım, dağıtımı kurduğunuzda bir sürü siber güvenlik aracı da kurulacaktır ve bu araçları kullanmadığınız için de sistemde boşuna yük oluşacaktır.

Bunun yerine ev kullanımına uygun diğer dağıtımları deneyebilirsiniz. Mint, Ubuntu ve Manjaro gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı