Kali Linux'ta Wi-Fi sorunu

Sırasıyla:
1) Eğer daha önceden Broadcom sürücülerini yüklemeye çalıştıysanız yaptığınız bütün değişiklikleri geri alın. Eğer bir şey yapmadıysanız bu adımı geçin.

2) "apt update"

3) "update-pciids"

4) Sistemi yeniden başlatın.

5) "apt install bcmwl-kernel-source"

6) Sistemi yeniden başlatın.

[14e4:4358] PCI.ID'li kartınızın sürücü paketi adı "bcmwl-kernel-source" (zaten adımları yazarken belirttiğim gibi). Bunu kurduktan sonra sürcüleriniz de bir eksik olmaması lazım. Diğer işletim sistemlerinde de çalıştığına göre eksik olabilecek şeyin bu olduğunu düşünüyorum.

NOT: Başlarına "sudo" eklemiştim ama zaten Kali Linux'ta root yetkilerine sahip olduğunuz için "sudo" komutunu kaldırdım.

Kod:
root@gizliplayer365-kali:~# apt update
Aynı:  1 http://kali.download/kali kali-rolling InRelease
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor      
Durum bilgisi okunuyor... Bitti    
254 paket yükseltilebilir. Bu paketleri görmek için 'apt list --upgradable' komutunu çalıştırın.

root@gizliplayer365-kali:~# update-pciids
Downloaded daily snapshot dated 2019-12-11 03:15:01

------ Yeniden Başlattım

root@gizliplayer365-kali:~# apt install bcmwl-kernel-source
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor      
Durum bilgisi okunuyor... Bitti    
E: bcmwl-kernel-source paketi bulunamadı

Bide benim internet sorunum yok sadece evin internetini göstermiyor diğer yakındaki ağları gösteriyor.
Modemle alakalı da olamaz mı ?

Frekansla da alakalı olabilir o zaman. Frekansı değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

"bcmwl-kernel-source" paketi Kali Linux'ta yok o zaman. Diğer ağları görebiliyorsanız Wifi sürücülerinizin düzgün olarak çalışıyor olması lazım.

Frekansla da alakalı olabilir o zaman. Frekansı değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

"bcmwl-kernel-source" paketi Kali Linux'ta yok o zaman. Diğer ağları görebiliyorsanız Wifi sürücülerinizin düzgün olarak çalışıyor olması lazım.
Yani modemle alakalı mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı