Kali - Windows Dual Boot alan attırma

Daha fazla  
Selamlar herkese ✋ birkaç ay önce Win 8.1 ve Kali Linux'u Dual Boot olarak kurmuştum. Kali Linux'e 50 GB yeter diye düşünmüştüm. Lakin yanılmışım. Linux üzerinde biraz uğraşınca mükemmel bir OS oluyor ve artık Win kullanasım gelmiyor :D sorunum ise şu; Gparted'dan veya Windows'un kendi disk yöneticisinden bu alanı nasıl arttırabilirim? Aşağıda görüldüğü üzere Windows'un (dev/sda2) 607 GB'lık alanından yaklaşık 20 GB ayırdım ve bunu /dev/sda4'ün içine attım. Depolama olarak kullanılan ext4 yani /dev/sda5 ile birleştirmek istiyorum lakin sağ tıklayıp Boyutlandır/Taşı deyince ayrılmamış boş alan gözükmüyor. 46 GB'lık alanı nasıl ayırdığım 20 GB'lik boş alanla birleştirebilirim?

1597904448993.png

1597904455726.png

Dipnot: Diskim MBR.

Öneri için çok teşekkür ederim lakin, görüldüğü üzere bende EFI gibi bir bölüm yok. Yani araya girmiş bi' bölüm yok. 2 bölüm de yan yana. Yine de Resize/Move dediğim zaman genişletemiyorum :(
Lütfen yardım edin...
Ekran Alıntısı.PNG

@161553 Lütfen :(

Son düzenleme:
EXT4 dosya sistemli bölümler mountlanmışken yeniden boyutlandırılamaz. USB'den bir GNU/Linux dağıtımını canlı(Live) olarak çalıştırın. GParted kurun veya varsa onu açın. Bölümü genişletmeyi deneyin.

Burada başka bir detay fark ettim. Bölümler sola doğru genişletilemiyor normalde. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

:( Peki veri kaybı yaşamadan bunu gerçekleştirebilmenin bir yolu?
Bunu en başta yapmanız gerekirdi. GNU/Linux dağıtımları bu konuda güzel bir seçenek koyuyor. "/home" klasörünü farklı bir bölüme koyma imkanınız var. Bunu koyduğunuzda kullanıcı klasöründeki her şey ve neredeyse bütün ayarlarınız kaydediliyor.(Tema ve uygulama ayarları gibi.) "/home" klasörünü farklı bir yere koymak için diğer klasörlerin ihtiyacı olan yeri de bilmeniz gerekir. Bunu araştırmanız gerek.

Ben sadece root kullanıcısını kullandığım için /root klasörünü harici diskime atsam, sonra sıfırdan linux kurulumu yapıp oradaki root ile kendi root'umun yerini değiştirsem olur mu?
Büyük ihtimalle olmaz diye tahmin ediyorum :( 5 GB ile idare edeceğiz artık
Bu arada yardımlarınız için çok teşekkürler ✋

Son düzenleme:
:( peki veri kaybı yaşamadan bunu gerçekleştirebilmenin bir yolu?
Çünkü bir sürü tool indirdim ve bunları yedeklemek zamanımı çok çalacaktır.

Tar ile sisteminin bir yedeğini al hocam. Windows partisyonuna at. Sonra Linux'un olduğu alanı sil ve o boş alanla birleştir sonrasında aldığın yedeği o bölüme açarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı