Kalıcı olarak kullanılabilecek Linux dağıtımı önerisi

Açıkcası Saf Debian en uzun için en iyi dağıtımdır. Bu arada Debian nonfree indirmek daha iyidir. Index of /cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/10.9.0-live+nonfree/amd64/iso-hybrid Live versiyon. Sadece neden istemediğinizi merak ettim. Kurulumda bölgeyi TR seçince otomatik TR Repoları oluyor. TR repoları Debian ve Ubuntu için berbat. Repoları Main Repo yapınca da her şey düzeliyor. Apt var cache gibi hatalar almıyorsunuz. Debian'dan başka ise önereceğim dağıtımlar Solus Budgie önerebilirim. Ekleme: Distrowatch'tan araştırdım. LTS işletim sistemi seçenekleri Debian/Ubuntu olmayan en yaygınlar şunlar. FreeBSD, GhostBSD, ve bir de CentOS var ancak desteği bitecek. BSD biliyor musunuz bilmem. Solus, OpenSUSE öneririm.

Son düzenleme:
Şuan üniversite sınavına hazırlandığım için bilgisayara neredeyse hiç vakit ayıramıyorum. Yine de önerlerinizi vakti gelince değerlendireceğim. Hepinize çok teşekkürler.

Sınav seneme girmek üzereyim ve yeni dağıtımlar arayarak dikkatimi dağıtmaktan çekiniyorum.

Daha önceden Linux Mint Cinnamon (Sanal Makinede), Feren OS, KDE neon kullandım ve halihazırda Manjaro XFCE kullanıyorum. Fedora'yı merak ediyorum açıkçası, ayrıca Solus da merak ettim fakat okuduklarıma göre repoları kısıtlıymış.

Debian/Ubuntu tabanlı bir dağıtım kullanmak gibi bir düşüncem yok. Aynı şekilde GNOME de kullanmak istemiyorum. KDE ve XFCE önceden kullandıklarım. Yeniden kullanabilirim belki ama öncelik gibi düşünmüyorum. Budgie merak ediyorum ama özelleştirmeye ne kadar açık bilmiyorum.

Bu arada yaklaşık 6 aydır GNU/Linux kullanıcısıyım. Ne kadar yeni sayılırım bilmiyorum ancak belirtmek istedim.
Debian Ubuntu istemiyorsanız Fedora önerebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı