Kaliteli DisplayPort kablosu tavsiyesi

THANATOS.139728

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar, bir süre önce G-Sync kullanabilmek ve 144Hz monitörümde açtığım oyunları 144 FPS'ye kadar görüntülemek adına internet üzerinden yaklaşık 75TL gibi bir fiyat karşılığında DisplayPort kablosu sipariş etmiştim. Ancak denediğim zaman HDMI'a göre çok daha kötü bir ekran yineleme hızı ve görüntü akıcılığı aldığımı fark ettim. Sorun hakkında forumda yine buna benzer bir başlık açtığımda, aldığım cevaplar genel olarak satın aldığım kablonun kalitesiz olduğuyla ilgiliydi.
Bu sebeple sizlerden bana verebileceğiniz ciddi anlamda kaliteli bir DisplayPort kablosuyla ilgili internet bağlantısı rica ediyorum.
Not: Sorunun kabloda olduğundan yüzde yüz eminim diyemem. Bunu aldığım yorumlara dayanarak söylüyorum. Ek bilgilendirme olarak, benim kullanmış olduğum monitör, aynı anda hem 1 ms, hem de G-Sync desteklemiyor. İkisinden birisini seçmem gerekiyor. Görüntüdeki kalitesizliğin bununla da alakalı olabileceği yönünde düşünüyorum.

sistem:
Anakart: MSI B450M PRO-VDH Plus.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX2080 Ventus 8 GB GDDR6 256 Bit.
RAM: Crucial 16 GB (2x8) ballistix sport LT gray DDR4 3000MHz 1.35v.
Hafıza: WD 500GB Blue SATA 3.0 SSD [+ Seagate 1TB 7200 RPM HDD]
monitör: ViewSonic VX2458-C-mhd 1ms 144Hz FreeSync/Gsync full HD 1920x1080 curved
Kasa: Xigmatek Venom X 650W.

Türkiye'de alabileceğiniz en kaliteli kablo bu. VESA sertifikalı başka kablo yok çünkü.
İkisini de alabilirsiniz. Biri v1.4 diğeri ise v1.2. 1.4'ü alırsanız DP geriye dönük çalıştığı için eski versiyon portlarda da kullanabilirsiniz.

Türkiye'de alabileceğiniz en kaliteli kablo bu. VESA sertifikalı başka kablo yok çünkü.
İkisini de alabilirsiniz. Biri v1.4 diğeri ise v1.2. 1.4'ü alırsanız DP geriye dönük çalıştığı için eski versiyon portlarda da kullanabilirsiniz.

Verdiğiniz linklerden biri olan v1.2 kablo, zaten benim sipariş edip kullanmış olduğum kablonun kendisi. Ben bahsettiğim problemi bu kablo ile yaşıyorum. Bu demek oluyor ki benim problemim kablonun kalitesi ile ilgili değil.

Verdiğiniz linklerden biri olan v1.2 kablo, zaten benim sipariş edip kullanmış olduğum kablonun kendisi. Ben bahsettiğim problemi bu kablo ile yaşıyorum. Bu demek oluyor ki benim problemim kablonun kalitesi ile ilgili değil.
Demek oluyor ki sorun kabloda değil hocam. Daha iyi bir kablo yok çünkü. Bu arada firma gayet ilgili direk iade edebilirdiniz sorunu söyleyebilirdiniz kendilerine. Belki bir fikirde bulunurlardı. B

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı