Kaliteli hat kablosu tavsiyesi

SenmisinOxa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Altyapıdan evin dışına gelen kabloya ek yapıp bu ek kabloyu da modemin DSL kablosuna bağlıyorum.
Herkeste de böyledir herhalde bilmediğimden belirteyim dedim.
Evin içindeki ek kablo 4 telli, modem kablosu 2 telli.
Hat yüksek hızları kaldırmıyor vs denilerek kablolamayı değişmem gerektiği söylenmişti ekipler tarafından. Ekipler gidince garip bir şey fark ettim. Modem kablosuna bağlanan diğer kablodaki 2 tel birbirine yaklaşınca kopma yapıyor. Velhasıl kelam evin içindeki kablolamayı en kalitelisi ile değiştirmek istiyorum. Hangi kabloyu almam lazım bir de kablolama duvarın içinden geliyor. Acaba duvarın içinden kabloyu nasıl getireceğim? Bu arada altyapıdan gelen kabloyu değiştiremiyorum diye biliyorum. Özetle kablolamayı sağlamlaştırmam lazım. Şu anki kablolama duvar içinden geliyor.

Tecrübesi olanlar hangi kabloyu alacağımı, kabloyu nasıl çekebileceğimi yazarsa sevinirim.

Merhaba. Derdimi anlatabilmek adına aşağıdaki resmi örnek olarak koydum. Splitter'a bağlanan ara kabloyu kastediyorum. VDSL kullanıyorum. Sürekli kopmadan dolayı bu kabloyu en iyisiyle değişmek istiyorum. Hangi kabloyu almam gerekiyor? Mümkünse link paylaşırsanız sevinirim.
Bu arada Telekom direğinden gelen kabloya ve DSL kablosuna şu anda kabloları amatörce birbirine sararak bağlıyorum. Ve Splitter'a bağlanan kablo duvarın içerisinden geçiyor. Elektrikçi çağırmadan bu kabloyu duvardan çekebilme şansım var mı?
Kısacası;
1 - Splitter'a bağlanan kaliteli kablo tavsiyesi. (Mümkünse hem bağlantı hızı hem dayanıklılık olarak en kalitelisi)
2 - Kabloyu nasıl duvarın içerisinden geçireceğim ve bağlantı yerlerini nasıl yapmam gerekiyor?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 5891064559119223687.jpg
    5891064559119223687.jpg
    343,7 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı