Kaliteli oyuncu monitörü

Evet bu monitörü daha önce de görmüştüm. Tasarımı falan gerçekten çok şık fakat 5 ms işi biraz oyuncu monitörü için yüksek gibi.

- - - Güncellendi - - -

VATAN COMPUTER - ASUS - 24" VG248QE GEN

Şu mönitö güzel fakat led mi lcd mi anlayamadım. Bazı yabancı kaynaklar lcd diyor vatan led diyor kafam karıştı.

LED hocam o monitör. 3D destekli olması da ayrı bir güzelliği.

Evet bu monitörü daha önce de görmüştüm. Tasarımı falan gerçekten çok şık fakat 5 ms işi biraz oyuncu monitörü için yüksek gibi.

- - - Güncellendi - - -

VATAN COMPUTER - ASUS - 24" VG248QE GEN

Şu mönitö güzel fakat led mi lcd mi anlayamadım. Bazı yabancı kaynaklar lcd diyor vatan led diyor kafam karıştı.

Hocam artık güncel monitör aldığın sürece LED aydınlatma dışında LCD bir monitöre rastlaman zor.

Onun dışında 1080p çözünürlük az değil mi demişsin, değil. :D Dostum FullHD çözünürlükten bahsediyoruz. 27" bile olsa gayet iyi kullanılıyor kullandım ben de. Hem FullHD çözünürlüğün üstündeki ürünler biraz extreme kalıyor hem de zaten her yazılım, oyun 1080P üstü çözünürlükte bir desteği yok. Film de zor bulacaksın. Sonuç olarak biraz gereksiz ve fazla pahalı.

Ayrıca 27" monitör alacaksan ve pc masan, yerin dar ise alma ya da yerini genişlet. Çünkü 27" monitörü normal kullanımından birazcık daha uzağa koyup kullanman gerekiyor yoksa bir köşeden diğer köşeye kafanı çevirmeye başlıyorsun. Malum gözlerin belli açılarda belli dikkat sınırları var. Benim şahsımce 27" oyun pc'sinde sınırdır.

Ben tek bir ürün önermeyeceğim sana giriş-çıkışları, ekran teknolojisi (IPS vs.) ve ayrıca ayağının kullanımına bakmalısın derim. Gerisi beğenine kalmış.

Monitör şu an sistemimde takılı değil ancak o zaman HD7870 ile kullanılıyordu. 2 - 3 ay kadar kullandım. Ticari durumlardan ötürü böyle ürünleri kullanma şansım oluyor.

Ancak biraz yanılgıya düşmüşsün sanırım burada ekran kartını etkileycek şey çözünürlüktür. Çözünülük zaten 1080P idi. 23-24 inç de olsa zaten çoğu oyuncu pcsi FullHD kullanır. Çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük artacaktır. Mesela eyefinity gibi teknolojilerde de aslında çözünürlük artıyor ve böylece ekran kartı yükü artıyor. Yoksa aynı görüntüyü 2 monitöre verirsen performans farkı pek yaşanmaz.

İnçte 1080p ye bakmayacaksın, oynadığın çözünürlüğe bakacaksın.
Çözünürlük arttıkçada, kartın FPS oranı düşer. O yüzden GTX 780 yoksa 27" monitör almanın anlamı yok.
ASUS GTX 770 DirectCU II OC 2 GB Review | techPowerUp
GTX 770 bile "2560 x 1600" çözünürlükte, oynanabilirlik FPS değerinin altında değer veriyor.
Alacağı monitör 27" ise "2560 x 1440" çözünürlükte oyunları performanslı oynayamaz.
27" monitör alıp çözünürlüğü düşürmek pekte mantıklı değil.
Dolasıyla en fazla 24" almalı. O yüzden benim tavsiyem 23.6" VN247H, tabii ekran kartının ne olduğuna bağlı.

Benim yazdıklarımı tamamen yanlış anladın heralde.

Öncelikle "inçte 1080p ye bakmayacaksın oynadığın çözünürlüğe bakacaksın" diyorsun ancak zaten 1080p çözünürlüğü destekliyorsa monitör zaten daha üstü olmaz.

Çözünürlük arttıkça karta yük bineceğini söylemiştim zaten. Ancak burada 1080p çözünürlükten bahsettim ben hep.

"GTX 770 bile "2560 x 1600" çözünürlükte, oynanabilirlik FPS değerinin altında değer veriyor." demişsin kendin de söyledin şimdi bunun çözünürlükle alakası var monitörle alakası yok. Bu mantıkla kimse GTX 770 almadan fullHD oyun oynayamayacak.

Sanırım ya anlatmak istediğini tam toparlayamadın ya da bu konuda biraz kafan karışık. Ya da ben seni anlayamadım :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı