Kalori açığı hesaplaması nasıl?

rubin2727

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ciddi anlamda kalori alma çok zor bana göre. Günde 1900 kalori alıyorum. Günde yediklerim sabah 2 yumurta, sebze meyve, yeşillik, karpuz. Öğlen ve akşam tavuk pilav yiyorum. 150-200G karbonhidrat 150G protein ve 40-50G yağ alıyorum. Şimdi bu yaz yağ yakmayı hedefliyorum. Böyle ilerliyim mi? Hoca beslenme programı mı aliyim? Kafam çok karışık. Yardım edebilir misiniz (abur cubur yemiyorum)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olaya matematiksel olarak bakmanın, insanın günlük hayatını etkilediğini düşünüyorum. Bence gayet iyi bir planlaman var. Meyve ve sebzeyi artırabilirsin ama kalori açığını en iyi oluşturabileceğin durum kesinlikle harekettir. Bir yere giderken asansör kullanmamak bile bir yerden sonra kalori açığını tetikler. Beslenmen düzenliyse, sürekli yürüyüş ve spor da kalori açığını artıracaktır.

Aktivite düzeyin nedir? Yaşın, boyun ve kilona göre bazal metabolizma hızın (BMR) 1780 kalori. Günlük toplam enerji harcamanı (TDEE) bulabilmem için günlük ne kadar yürüdüğünü, ağırlık antrenmanı veya kardiyo yapıp yapmadığını, fiziksel olarak yorucu bir işte çalışıp çalışmadığını bilmem gerekiyor. Bu sorulara cevap verirsen günlük enerji ihtiyacını hesaplayabilirim ve sana uygun kalori açığını da belirleyebilirim.

Aktivite düzeyin nedir? Yaşın, boyun ve kilona göre bazal metabolizma hızın (BMR) 1780 kalori. Günlük toplam enerji harcamanı (TDEE) bulabilmem için günlük ne kadar yürüdüğünü, ağırlık antrenmanı veya kardiyo yapıp yapmadığını, fiziksel olarak yorucu bir işte çalışıp çalışmadığını bilmem gerekiyor. Bu sorulara cevap verirsen günlük enerji ihtiyacını hesaplayabilirim ve sana uygun kalori açığını da belirleyebilirim.
Orta düzey işe felanda başlicam haftanın 3 günü gidicem bazen 4 180 15 yaş 75 kilo gündr bazrn 5k-10k adım atıyorum kardiyo 15dk 20dk yapıyorum eğimli 150-200 yakıyor kalori garsonluk zor olur heralde ordan 20-30k adım atarım

Toplam hesaplamalarıma göre şu anki günlük enerji harcaman yaklaşık 2848 kalori. BMR'ni 1.6 katsayısıyla çarparak (ortalamanın biraz üzerinde aktif) TDEE’ni buldum. Garsonluk işine başladığında bu katsayıyı 1.7-8 olarak alabiliriz, bu da yaklaşık 3028 kalori eder. Şu an haftada 1 kilo vermek istiyorsan, bu değerin 500 kalori altında yani yaklaşık 2348 kalori alman gerekiyor.

Günde 1900 kalori almak ise oldukça düşük bir miktar, bu, zamanla kas ve su kaybına (katabolizmaya) yol açabilir. Son olarak sana sormak istediğim şey şu: Bu kalori miktarını uzun süredir uyguluyorsan, haftalık kilo kaybın ortalama ne kadar oldu?

Toplam hesaplamalarıma göre şu anki günlük enerji harcaman yaklaşık 2848 kalori. BMR'ni 1.6 katsayısıyla çarparak (ortalamanın biraz üzerinde aktif) TDEE’ni buldum. Garsonluk işine başladığında bu katsayıyı 1.7-8 olarak alabiliriz, bu da yaklaşık 3028 kalori eder. Şu an haftada 1 kilo vermek istiyorsan, bu değerin 500 kalori altında yani yaklaşık 2348 kalori alman gerekiyor.

Günde 1900 kalori almak ise oldukça düşük bir miktar, bu, zamanla kas ve su kaybına (katabolizmaya) yol açabilir. Son olarak sana sormak istediğim şey şu: Bu kalori miktarını uzun süredir uyguluyorsan, haftalık kilo kaybın ortalama ne kadar oldu?
Yeni başlicam bu cuma başlicam hiç denemedim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı