Kalori açığı oluşturmak için nasıl beslenilmeli?

Bu şekilde beslenmende sorun yok sadece 1500 kaloriyi aşma.
Ben genelde antrenmanlarımı 1 saate yayarak yaparım ağırlık antrenmanı sonrası da kondisyon bisikleti ve koşu bandıyla 20şer dakika kardiyo yaparım. Bu şekilde bir antrenmanla 1500 kalori yakılabilir mi sence?

Ben genelde antrenmanlarımı 1 saate yayarak yaparım ağırlık antrenmanı sonrası da kondisyon bisikleti ve koşu bandıyla 20şer dakika kardiyo yaparım. Bu şekilde bir antrenmanla 1500 kalori yakılabilir mi sence?
Sana nasıl uyuyorsa öyle yap. Ben olsam bu kardiyoyu yapardım koşu bandı yerine.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde bir antrenmanla 1500 kalori yakılabilir mi sence?
2 saat boyunca hardcore ağırlık antrenmanı (öyle böyle değil böyle artık eller ayaklar tutmaycak şekilde.) yapsanız bile taş çatlasın 300 kaloriden fazlasının çok zor yakıldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Makaleleri araştırabilirsiniz. Yani böyle bir şey yok bunu aklınızdan çıkarın.

İkinci olarak 2 yumurta yemekle kalori sayımı yapılmaz. İlk önce bazal metabolizma hızınızı bulmanız gerekiyor. Bu da internetteki kilonuzu girin, boyunuzu girin size söyleyelim bazal metabolizma hızını ölçüm olayıyla olmuyor. Daha düzgün kişiye yönelik nokta atışı altın kural var;
İlk önce bir kalori hedefleyeceksiniz. Atıyorum 2000 kalori hedeflediniz. Bir haftalık bir beslenme programı çıkarttınız ve bir hafta boyunca her gün aynı şey aynı miktarda 2000 kaloriye denk gelecek şekilde. 1 hafta boyunca böyle beslenmeden önce tartıya çıkacaksınız 70kg geldiniz diyelim 1 hafta sonra baktınız 71 olmuşsunuz. Bu demek oluyor ki bazal kalorinin üstündesiniz. 1800 kaloriye düşeceksiniz aynı şeyi 1800 kaloriyle bir hafta yapın 71siniz tartıldınız yine 71 kilosunuz. Tebrikler bazal metabolizmanızı buldunuz. Bundan 200-300 kalori eksiği ile ayılıp bayılmadan hastanelik veya sinir stres sahibi olmadan rahat rahat kilo verirsiniz. 1800 kalorilik kafanıza göre her gün değişen besinlerle bir plan oluşturup hayatınıza devam edin.

2 saat boyunca hardcore ağırlık antrenmanı (öyle böyle değil böyle artık eller ayaklar tutmaycak şekilde.) yapsanız bile taş çatlasın 300 kaloriden fazlasının çok zor yakıldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Makaleleri araştırabilirsiniz. Yani böyle bir şey yok bunu aklınızdan çıkarın.

İkinci olarak 2 yumurta yemekle kalori sayımı yapılmaz. İlk önce bazal metabolizma hızınızı bulmanız gerekiyor. Bu da internetteki kilonuzu girin, boyunuzu girin size söyleyelim bazal metabolizma hızını ölçüm olayıyla olmuyor. Daha düzgün kişiye yönelik nokta atışı altın kural var;
İlk önce bir kalori hedefleyeceksiniz. Atıyorum 2000 kalori hedeflediniz. Bir haftalık bir beslenme programı çıkarttınız ve bir hafta boyunca her gün aynı şey aynı miktarda 2000 kaloriye denk gelecek şekilde. 1 hafta boyunca böyle beslenmeden önce tartıya çıkacaksınız 70kg geldiniz diyelim 1 hafta sonra baktınız 71 olmuşsunuz. Bu demek oluyor ki bazal kalorinin üstündesiniz. 1800 kaloriye düşeceksiniz aynı şeyi 1800 kaloriyle bir hafta yapın 71siniz tartıldınız yine 71 kilosunuz. Tebrikler bazal metabolizmanızı buldunuz. Bundan 200-300 kalori eksiği ile ayılıp bayılmadan hastanelik veya sinir stres sahibi olmadan rahat rahat kilo verirsiniz. 1800 kalorilik kafanıza göre her gün değişen besinlerle bir plan oluşturup hayatınıza devam edin.
300 kalori yakmak o kadar zor değil. yarım saatlik yüksek tempo bir idmanla 400-500 bile yakarsın, abartmayın.

Ağırlık idmanı yazdığımı görmüyorsunuz herhalde? Çıkıp 7 saat koşarsan 220 nabızla 1000 yakarsın zaten. Ama o faydalı ve sağlıklı değil. Ben ağırlık idmanını kastettim.
Günlük 1.1.5 saat ağırlık idmanı yapan ve bu işte gelişmiş çoğu kişi zaman zaman değişmekle birlikte günlük en az 4-5-6 bin kalori almalarına rağmen yağlanmadan formlarını koruyabiliyorlar, bu basit bir örnek. Yani aradaki fark düşündüğünüz kadar büyük değil, olmaz zaten mantıklı da değil. Kalori yakma olayı kaslarınızı ne kadar kullanır ve zorlarsanız gerçekleşir, yağ yakma olayı ise bahsettiğiniz nabız ile daha çok alakalıdır fakat burada sporcunun formu ve antreman programı ve idmanın uzunluğu çok önemli. İdman glikojen depolarının boşalmasını sağlayamayacak kadar kısa olabilir veya tam tersi. Burada yağ yakma olayları nasıl oluyor uzun uzun yazmama gerek yok bu attığım videoyu izle anlarsın zaten neden düşük tempo ve uzun süreli idmanların her zaman yağ yakmak için daha mantıklı olduğunu. Bu arada ağırlık idmanlarına düşük tempo demiyorum, alakası yok. Bahsettiğiniz 220 nabız 7 saat koşu mantığının yağ yakma da etkili olmadığını anlatan basit bir video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkesten farklı bir ses çıkıyor. Beslenmende bulunan sosisi çıkar at. 2 ay yemeyiver 75'e düş sonra istediğin gibi ye. Çünkü dondurulmuş gıdalar sadece kalorilerle hesaplanamaz. Patates haşlamasını 1 e düşür. Onun yerine bol bol sebze tüket. Sadece salatalık değil, domateste tüket ki mideni doldurarak kandır. Sabah 3-5 siyah zeytin ye. Bunlar basit ama etkili yöntemlerdir. 7-8 sene de 3 kere sağlam kilo almış, salona gitmeden diet ve koşuyla da sağlam kilo vermiş biri olarak söylüyorum. Kafanda bitirmişsin sen anldığım kadarıyla bu işi başaracaksın. Gerisini zamanla kendin oturtursun. Başarılar dostjm 🤙

Ağırlık idmanı yazdığımı görmüyorsunuz herhalde? Çıkıp 7 saat koşarsan 220 nabızla 1000 yakarsın zaten. Ama o faydalı ve sağlıklı değil. Ben ağırlık idmanını kastettim.
Azıcık araştırsanız zaten söyledikleriniz mantıksız olduğunu anlayacaksınız yani benim burada size video linkleri atmama, uzun uzun yazmama aslında hiç gerek yok. 43-44 cm kolu olan ve 90 kilonun üzerinde olan sporcuların zaten hepsi zaten bulk falan yapmadıklarında 4-5 bin kalori besleniyorlar. Marcus Greer, Göktuğ Alaf, Güray Aydın vb.. (Özellikle türkleri örnek verdim) sizin verdiğiniz 220 nabız 7 saat koşuda 1000 kalori yakma mantığına göre bu adamların şu an 400 kiloluk bir yağ deposuna dönüşmesi gerekecek çünkü bu herifler zaten maksimum 2.2.5 saat idman yapıyor günlük ve aldıkları kaloriler ciddi kaloriler ama gene formdalar.

Son düzenleme:
Bazal metabolizman ve günlük harcadığın enerjiyi toplayıp 200-300 kalori altını alırsan kilo verirsin. Spor da yaparak 10 kilodan fazla yağ verdim. 5 kilogram kas kütlesi ekledim. Tabii şu an formda olduğum için hep kalori fazlasını alıyorum. Her gün 3000 kaloriye yakın yesem de kilom sabit kalıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı