Kamu Kuruluşlarında Artık Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Kullanılacak

Kesinlikle. ✓

En küçük sorun .net çünkü artık açık kaynak ve Linux üzerinde de çalışıyor. Zor olacak ama imkansız değil, umarım bu sefer ciddiye alırlar şu işi.

Ciddiye alınacaksa önce okullardan başlamaları lazım. Bu tür işler ben yaptım oldu ile olmaz. Çok ciddi tecrübem oldu bu konularda. Özellikle AKK ve yazılım üzerine çalışan firmaların nasıl geçirmasyon yapmak için ellerini kavuşturduklarını gördüm.

İyi rekabet ortamı yaratılmalı.

Düzgün bir şekilde yol haritası çıkarılmalı.

Ve bu işleri dipten gelerek yapmalı.

Bunu slackware üzerinde zamanında çift ethernet için (squid olarak kullanacaktık) kernel compile etmiş biri olarak (pentium 133 32 MB RAM'de) söylüyorum.

Zor olacağını reddetmiyorum çünkü bütün arka planı tekrar dizmeleri gerekecek daha önce hiç kullanmadıkları yazılımlarla.

Free Software'ın özgür yazılım değil de direkt bedava yazılım olarak anlaşıldığını düşünüyorum genel anlamda. Bilinenin aksine bu tarz bir geçişin maliyeti bazen lisanslı bir hizmete kıyasla çok daha fazla olabiliyor. Devamı getirilirse iyi ama ne kadar yaygınlaşabilir tartışılır.

Devlet serverleri RHEL'e geçirirse bayağı zorlar da Windowstan pahalı olamaz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…