Az çok fikrimi beyan edebilirim evet.
Ama ilk etapta doktora danışın sonuçlar için. Ben herhangi bir mesuliyet kabul etmem bu tür konularda.
Hocam tamami cikmamis. Ciktigi kadariyla bakti sarilik yokmus, vitaminde problem yok diyor, bobrekle alakali bir seye de iyi dedi yarin atarim size tam cikabilir doktor da arayacak zaten kan tahlilinde tam bilgi icin.
Konuya guncellik olarak gaita testi istedi. 2 kez denememe ragmen sabah gitmeden yaptığımdan dolayi ve ustune hiçbir şey yemeyip icmedigimden kabizliktan da yapamadim. Yarin saglik ocaginda verecegim. Ama Osmaniye'de. Adana'ya 23 Temmuz'da gidince doktor e-Devlet'ten bakacak. Hocam bunlardan sonra bir de urolojiye gitmeyi dusunuyorum ve kan sonuclarimda testis kanseriyle alakali sonuclar cikarsa bakarsaniz sevinirim eger cikarsa çocuk hastaliklari doktoru da soylebilir de bu kan testi suphe edilen hastaliga gore test degerleri degisiyor mu? Cunku testisimde varikosel var, yabanci kaynaklara da baktim testiste sisme ya da yumru yapabiliyormus. Bendeki sislik ve yumru varikoselden dolayi mi bunu cozmeye calisiyorum ama sunu soyleyebilirim sert degil. Ama bunca seye ragmen belki de testis kanseriyimdir ve asil yorgunluk ve semptomlar buradan da geliyor olabilir, yine ayni sekilde varikosel de 2 yili gecti. Neden ilk once bagirsaga gittin diyeceksen bana daha ciddi geldi. Yine 23 Temmuza kadar urolijiden randevu alip da gidebilirim ama hastaneden uzaklasmak istiyorum. Resmen kaybolduk hastanede. Oradan oraya gezdik cikisi bulmak, doktor odasini bulmak icin. Adana'daki hastane cok buyuk. Tabii buyuk sehirlerde oyle ama Osmaniye'de oyle degil.
Yazmayi unuttum fizik muayene de yapti doktorun hemsiresi. Karnimda kitle bulamadigini soyledi. Ama karnima bastirdigi her an nefesim kesiliyordu.
Hocam bir gelişme yaşandı. Benim karnımın sadece sol tarafında şişlik var. Bu dalak şişmesi olabilir mi?
Not; testis ile alakali urolojiden randevuyu aldim ayin 3'unde muayene. Ancak Osmaniye'den aldim. Eger ultrasonda da tumor cikarsa teyit icin Adana'ya girip orada muayene olup tekrar ultrason ya da zaten belirtiler varken daha da fazla geciktirmem tedaviyi, cunku bu Adana seneryosu 1 ayi gecer. Osmaniye'de de ultrason için 20 gun gibi randevu verebilir de eger muayeni de kitle bulursa daha hizli da olabilir, bilmiyorum. Sahsen tumor mu bilmem de testis torbada mi ondan da emin degilim, muhtemelen degil cunku en dibe bastirinca testis hissiyati geliyor ve genis tarafli degil bu da anormal kucuk testis demek, muhtemelen testis torbada degil ve tumor olabilir o. Premature oldugum icin de inmemis testis ihtimali daha yuksek. Simdi bagirsaktan testise donduk. Bunun nedeni babaminda ayni kanserden olmasi, ve ilginctir ki bundan dolayi vefat etti. Muhtemelen cok geciktirmisti. Aynisi olmak istemiyorum artik. Bu arada 23 Temmuz'da ultrasona gidince sonuç cikinca siskinligin sebebi dalak sismesi muhtemelen cunku sadece solda hissediyorum. Karin sisligi yerine daha mantikli geliyor. Ama colyak gibi hastalikla beraber de ikisi bir koyulabilir veya kolonoskopi icin sevk eder.
Not: Bugün Gaita'yi verdim Osmaniye'de. Cikan sonuç ile Adana'da bakilir. İlginc ama diskida kan vardi, bunu gordum kapta. Nedense evde kan olmuyordu. Yarin da urolojiden var randevu. Muhtemelen benim icin isler iyi gitmeyecek, inşallah gider. Belki de son yillarimdir. İste genetik boyle bir şey.
Saglik ocagi yerine Devlet Hastanesinde verdim.
Simdi baktim negatif yaziyor Gaita'da kan e nabizimda. Bu kadar erken sonuç cikmasi normal mi bilmiyorum. Negatif diyor ama ben kendim gordum nokta kadar kirmizilik vardi.