Kan donduran minibusculer

Makaleler
5
Yer
Death Star
Daha fazla  
Meslek
Sith Lord in Galactic Empire
Bugun haberlerde kanimi donduran bu haberi gordum. Kadıköy'de minibüsçü dehşeti

Tepki gosterdi veya gostermedi, uyardi veya uyarmadi bu onemsiz. Bir bayana dayak atilir mi ya? Turkiye'nin geldigi hal bu mu? Teror estiriyor adamlar bir de 1 kiza 4 kisi dayak atiyorlar. Buna da mi kimse tepki gostermeyecek? Eminim suclular 2 gune salinip bu haber 1 hafta icinde unutulacak. Bu asama da gecilip kim bilir daha ne kadar ileri gidecekler. Bugun tepkinizi gosterin. Yarin bir gun sizin de basiniza gelir. Ben her gun boyle yolda yuruyen kizin yumruk yemesi, sort giyen kizin dayak yemesi, tepki gosterdi diye 4 kisiden dayak yemesi gibi haberlerden biktim. Bunu yapanlarin hic mi annesi ablasi karisi cocugu sevdigi yok anlamiyorum..

Son düzenleme:
Bu millet akıllanır mı? İşgal edilsek yine aynı kafa yapısında oy verirler. Öyle yıkanmış ki milletin beyni tabi işin içinde rüşvet de var. Sonra olanlar hiçbir suçu olmayan kızcağızlara olur. Bu milletten adam olmaz... Pantolon giyene "zina yapıyor" diyen ama eşofmanlı kızlardan "tahrik olan" şerefsizler bunlar.

İnsan sürekli yaşadığı olayları unutur. Mesela her gün yemek yiyoruz ve 3 gün önce ne yediğimizi zor hatırlıyoruz. Haberler de bu şekildedir, haberi okur ya da izlersiniz aradan birkaç gün geçince unutulur gider. Hatta haberler günlükler gibidir.

Akılda kalan haberler ya evrenseldir, tüm insanlığı ilgilendirir ya da çok dehşet verici ve toplumun kanayan yarası denen türdeki olaylardır. Kadın cinayetleri gibi. Her gün en az 3-5 cinayet haberi duyuyoruz, okuyoruz.

Gerçekten o kutu araçları (minibüsleri) kullanan şoförlerin bazıları kazmanın/öküzün/ayının teki. Bazıları gerçekten bilgili ve sabırlı insanlar, aptal yolcularla muhatap oluyorlar. Onlara şaşırıyorum, adam kültürlü ama minibüsçülük yapmayı seviyor.

Yani trafikte acelenin ne manası var ya da sinyal vermeden durmanın - dönüş yapmanın ne anlamı var? Bunları yapmayacak/kullanmayacaksan o arabayı ve ehliyeti ne diye aldın ki? Böyleleri bisiklet bile süremez bence. Düz yolda kaza yapan şoförden ne beklersin? Ya da en ufak seslenmede ya da uyarıda elinde levye ile inen magandadan ne gibi bir insani hareket bekleyebilirsin ki?

Türkiye'deki tüm şoförlere ehliyet almadan önce ''insanlık'' dersi verilmesi gerekiyor.

Kadına kalkan eller taş olsun, kırılsın. Tek dileğim budur. Adalet zaten pek bir şey yapmıyor bunun gibilere. Umudum Tanrıda. Allah cezalarını verir.

İnsan sürekli yaşadığı olayları unutur. Mesela her gün yemek yiyoruz ve 3 gün önce ne yediğimizi zor hatırlıyoruz. Haberler de bu şekildedir, haberi okur ya da izlersiniz aradan birkaç gün geçince unutulur gider. Hatta haberler günlükler gibidir.

Akılda kalan haberler ya evrenseldir, tüm insanlığı ilgilendirir ya da çok dehşet verici ve toplumun kanayan yarası denen türdeki olaylardır. Kadın cinayetleri gibi. Her gün en az 3-5 cinayet haberi duyuyoruz, okuyoruz.

Gerçekten o kutu araçları (minibüsleri) kullanan şoförlerin bazıları kazmanın/öküzün/ayının teki. Bazıları gerçekten bilgili ve sabırlı insanlar, aptal yolcularla muhatap oluyorlar. Onlara şaşırıyorum, adam kültürlü ama minibüsçülük yapmayı seviyor.

Yani trafikte acelenin ne manası var ya da sinyal vermeden durmanın - dönüş yapmanın ne anlamı var? Bunları yapmayacak/kullanmayacaksan o arabayı ve ehliyeti ne diye aldın ki? Böyleleri bisiklet bile süremez bence. Düz yolda kaza yapan şoförden ne beklersin? Ya da en ufak seslenmede ya da uyarıda elinde levye ile inen magandadan ne gibi bir insani hareket bekleyebilirsin ki?

Türkiye'deki tüm şoförlere ehliyet almadan önce ''insanlık'' dersi verilmesi gerekiyor.

Kadına kalkan eller taş olsun, kırılsın. Tek dileğim budur. Adalet zaten pek bir şey yapmıyor bunun gibilere. Umudum Tanrıda. Allah cezalarını verir.
Hiç mi anneleri, kız kardeşleri yok anlamıyorum. Masum, suçsuz ve korumasız bir kadına nasıl el kaldırabiliyor bu insanlar nasıl vicdanları el veriyor? 4 kişiler bir de o.çocukları. Allah'tan tek dileğim bir gün bu köpeklerden biri ile karşılaşmak. Elimden kimse alamaz gebertene kadar vururum. O kadar kin doluyum şu zararsız insanları hırpalayan şerefsizlere karşı.

@Walter H. White keşke onların da başına gelse bunun gibi bir olay. O zaman anlarlar neyin ne olduğunu. Ben de böyle pisliklerden nefret ediyorum ve karşılaşırsam kötü şeyler olabilir. Sinirlenmekte çok haklısınız.

Ama bu hayvanların bazıları şiddetten anlamazlar. Önce insan olmalı, insan olmayana laf anlatamazsın ki.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Bunun gibiler köteğin hasını hak ediyor gerçekten.

Dayak atmasan başına kalkıyor, pis bir çocuk oluyor ve o şekilde yetişiyor.
Dayak atsan, o da senin gibi oluyor, sürekli çareyi kavgada arıyor.

Peki ne yapmalıyız?

Bu insanlar sevgisiz insanlar. Çoğu analarından/babalarından sevgi görmemiş, çevresinden gördüğü gibi yetişmiş insanlar. İnsanlar çocuklarına sevgi gösterse, iyiyi ve kötüyü adam akıllı öğretse bunların hiçbiri yaşanmayacak.

Sevgisizliğin dayatıldığı coğrafyalarda bunları görmemek mümkün değil.

Vicdansız, ahlaksız, görgüsüz şerefsizler. Sanki o dayak attıkları insanlar terörist, ne diye öyle vuruyorsunuz? Hatta niçin vuruyorsunuz? Suçsuz bir insana el kaldırmak iğrençliktir.

Geçen günkü attığım mesajdaki tipler tamda bunlar.

4 yaşında tablet ile tanışırlar, 5 yaşında küfür etmeye başlarlar, ailelerinden ne ilgi görürler, ne sevgi görürler. Boş beleş bir gençlik yetişiyor. Aileler, çocuklarıyla ilgilenmediği sürece, sevgi göstermediği sürece o çocuklar mağara insanı olacak. Hepsi, birer saldırgan ve düşünemeyen yaratık olacak.

Bizden öncekiler birazcık sevgi görüyordu ama şu anda hiçbir aile, çocuğuna sevgi göstermiyor. Haklı değil miyim?

Anne/Baba olmak kolay olmasın, biraz sıkı kurallar gerekli. Neredeyse hiçbir anne/baba bilinçli değil ki, çocukları bilinçli olabilsin. Tabi birde sayısız çocuk yapan mülteci "reyizler" var, ne hoş. Bir tarafı düzeltmeye çalışsan, öbür tarafta problem çıkıyor...hay arkadaş ya!

Gerçi o çocuklarla ilgilenmeleri mümkün değil, çünkü artık insanlar daha fazla çalışıyor. Zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor.

Suç bir tek ailelerde değil ki, sabah-akşam çalışmak zorunda kalanlar var.

Neyi tartışsak konu siyasete, ekonomiye geliyor, sonra bize kızıyorlar. Durum belli arkadaşım. Neyi sorgulamaya başlasan, illaki konu ekonomiye geliyor, suç bende değil.

@CLM Project değneğin hangi ucundan tutacağımı bilmiyorum, şaşırdım iyice. :ekşi::ekşi:

@Walter H. White keşke onların da başına gelse bunun gibi bir olay. O zaman anlarlar neyin ne olduğunu. Ben de böyle pisliklerden nefret ediyorum ve karşılaşırsam kötü şeyler olabilir. Sinirlenmekte çok haklısınız.

Ama bu hayvanların bazıları şiddetten anlamazlar. Önce insan olmalı, insan olmayana laf anlatamazsın ki.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Bunun gibiler köteğin hasını hak ediyor gerçekten.
Yazdıklarınızda çok haklısınız, katılıyorum.

İlk olarak bunların şoför olmalarını engelleyeceksin. Bakıyorsun rüşvetle işi hallettiler, en minik hatasını gördüğün an eziyet edeceksin, sanayide kendi kurduğun kurumda zorla çalıştıracaksın. 1 sene sonunda yine teste sokacaksın, akıllandı mı sal gitsin. Akıllanmadı mı daha ağır işler vereceksin. Hem sanayideki işçi sayısı artacak hem de kısa süre de olsa toplumda bunlardan oluşan kitle azalacak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı