Kan grubuna sahip insan bulma uygulaması nasıl yapılır?

AriceN

Hectopat
Katılım
16 Kasım 2020
Mesajlar
2.057
Çözümler
15
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
YAFL da öğrenci
Hocalarım selamlar;
İlk olarak bu alan hakkında bir bilgim yok. Sadece bir arkadaşım için soruyorum. İlk olarak bu bir TÜBİTAK 2204A projesi. Bir uygulama yapacağız ve insanlar kayıt olacak kan grubunu girecek daha sonrasında kan A ihtiyacı olan kişiler uygulama üzerinden kendi kan grubundaki insanların yerini konum cinsinden görebilecek. Böyle bir uygulama yapılır mı? Yapılırsa nasıl, hangi diller yolu ile?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılabilir. Konum olarak il ve ilçe bilgisi yeterli olur diye düşünüyorum.
Yapılırsa nasıl, hangi diller yolu ile?
Uygulama mobil ve web için uygun.
Web için Html, css, js, php ve mysql kullanabilirsin.
Mobil için. Android tarafında java veya kotlin, ios tarafında swift kullanılabilir.
 
Insanlar durduk yere kan grubu - isim soyisim ve konum paylasmazlar.

Bunun yerine kan bagisi yapildiktan sonra hangi "depo" 'da hangi kan gruplarindan ne miktarda var takip eden bir sey yapabilirsiniz, hem kan ihtiyacina cevap vermis olur hem de insanlarin anonimitesine saygili davranmis olursunuz. Su haliyle bu uygulama kesinlikle fizibil degil.

Teknik olarak da gayet basit bir uygulama. Sadece ihtiyac aninda kullanilacak, dusuk trafikli ve basit use-case'ler uzerinden ilerliyor. Herhangi bir mobil uygulama gelistirme teknolojisi + firebase ya da turevleri ile kolayca yapilabilir. Backend'e gerek bile yok.
 
Hocalarım selamlar;
İlk olarak bu alan hakkında bir bilgim yok. Sadece bir arkadaşım için soruyorum. İlk olarak bu bir TÜBİTAK 2204a projesi. Bir uygulama yapacağız ve insanlar kayıt olacak kan grubunu girecek daha sonrasında kan a ihtiyacı olan kişiler uygulama üzerinden kendi kan grubundaki insanların yerini konum cinsinden görebilecek. Böyle bir uygulama yapılır mı? Yapılırsa nasıl, hangi diller yolu ile?

Bir kayıt sistemi oluşturursun, kayıt olan kişiler kan gruplarıyla birlikte veri tabanına kaydolur.
 

Geri
Yukarı