- Makaleler
- 1
Hocam bu ISO'yu yükleyince internete erişimim olmayacak mı?
Yani kurduğum gibi internete bağlayamaz mıyım?
Hocam bu ISO 'yu yükleyince internete erişimim olmayacak mı?
USB belleğe driverlarınızı ve web tarayıcısı ekleyin. Tarayıcının setup olması yeterli.Hocam bu ISO 'yu yükleyince internete erişimim olmayacak mı?
Wi-Fi kullanıyorum. Driveri kurduktan sonra sorunsuz kullanabilir miyim?Ethernet kartınızın driverini USB bellek veya akıllı telefon gibi yerlere atarsanız geri yükleyebilirsiniz.
Wi-Fi kullanıyorum. Driveri kurduktan sonra sorunsuz kullanabilir miyim?
Wi-Fi veya Ethernet, kullandığınız aygıtın sürücüsünü ve bir web tarayıcısı kurduğuzda %99 sorunsuzca internete girebilirsiniz.Wi-Fi kullanıyorum. Driveri kurduktan sonra sorunsuz kullanabilir miyim?
Birçok kullanıcı NTLite yazılımı ile Windows ISO dosyasını düzenleme konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Bu sebepten ötürü kendi düzenlediğim Windows 10 Home ve Pro 64 Bit 21H1 sürümlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Orijinal ISO'lar, UUP Dump aracılığıyla Microsoft üzerinden indirildi ve benim tarafımdan düzenlendi.
Pro sürümü (3.48GB)
Home sürümü (3.68GB)
Kaldırılanlar:
Media Streaming (DLNA and Miracast)
Windows Yardım
MobilePC / Mobility Center
Windows Media Player
Ebeveyn Kontrolü
Windows Defender
Cortana
Microsoft Store
Başlat menüsü
Xbox Game BAR / Game Mode / DVR
Telefonunuz uygulaması
Zune Müzik / Video uygulamaları
Internet Explorer 11
Paint
Devre dışı bırakılanlar:
1. Gizlilik ayarları: Arama geçmişi, kişiler, mesajlar, aramalar, belgeler, e-posta, bildirimler, resimler, videolar, kullanıcı bilgileri ve görevler devre dışı
2. Bloatware kurulumları devre dışı
3. Geri bildirim devre dışı
4. Smart Screen uyarıları devre dışı
5. Windows Spotlight devre dışı
6. Hızlı başlat devre dışı
7. AutoPlay devre dışı
8. Son açılan belgeler listesi (recently opened documents) devre dışı
9. Windows ipuçları devre dışı
10. Program uyumluluk asistanı devre dışı
Windows fotoğraf görüntüleyicisi etkinleştirildi.
Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması varsayılan olarak açık hale getirildi.
UYARI:
--> 1. Bu sürümlerde kurulum sonrası sürücülerinizin otomatik olarak yüklenmemektedir. Kurulum öncesinde sürücülerinizi (Chipset, ethernet, ses, ekran kartı, Bluetooth vb.) harici bir diskte, USB bellekte veya akıllı telefonda bulundurun. Ayrıca kurulum sonrası sistemde hiçbir web tarayıcısı olmayacağından yedeklerinizin arasına bir de web tarayıcı eklemeniz çok önemli.
--> 2. Bu ISO'larda Microsoft Store ve Microsoft hesabıyla giriş özelliği bulunmamaktadır. Sadece yerel hesap kullanabilirsiniz. Ayrıca Game Pass for PC de bu ISO'larda kullanılamaz.
--> 3. Windows Defender kaldırıldığından dolayı harici bir antivirüs ve antimalware yazılımı kullanmanız gerekmekte. Diğer türlü internetteki her türlü tehlikeye karşı savunmasız durumda kalacaksınız.
--> 4. Windows Media Player ISO'da bulunmadığından onun yerine kullanılabilecek alternatif:Media Player Classic: Home Cinema (K-Lite Mega Codec Pack)
--> 5. Microsoft Office kullananlar eğer giriş yaparken parola ekranı kayboluyorsa bunu çözmek için kayıt defterinde bu değişikliği uygulasınlar (İlgili değeri 1 olarak ayarlayın):
Eki Görüntüle 886696
5. maddede bulunan çözüm %100 işe yaramayabilir. Tavsiyem My Office sayfasında bulunan abonelikler kısmından Office'i indirmek. Bu yöntemle kurulduğunda Office 365, otomatik olarak hesabınıza giriş yapıp aktivasyonu gerçekleştiyor.
--> 6. ISO'da hesap makinesi bulunmamakta. Hesap makinesi eklemek için: Old Calculator
--> 7. ISO'da Paint bulunmamakta, Paint'i sisteme kurmak için:Paint (Classic)
--> 8. ISO'da başlat menüsü bulunmamakta. Başlat menüsü için alternatif olarak Open-Shell başlat menüsünü kullanabilirsiniz.
Home sürümünün kurulumu sonrası, hiçbir sürücü ve yazılım kurulmadan önce:
Eki Görüntüle 925401
Eki Görüntüle 925402
Eki Görüntüle 925405
Eki Görüntüle 925403
Kendi sistemimde kullandığım Pro sürümü ile ilgili video. İçerisinde kullandığım Open-Shell ayarlarını da görebilirsiniz:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca bknz:
![]()
Windows 10 Hızlandırma Rehberi
Windows 10 performansını artırmak ve sistemin üzerindeki yükünü azaltmak için yapabileceklerinizi bu rehberimizde bulabilirsiniz. Windows 10 iÅletimwww.technopat.net
Rehber: Windows 10 Performans Arttırma ve NVIDIA Ayarları
Yeni bir sistem aldınız veya şu anki sisteminizin performansınızı beğenmiyor musunuz? Hep birlikte neler yapabiliriz buna bakalım. Öncelikle yapılabiliyor ise donanım takviyesi yapılmalı; Sistemde SSD yok ise kesinlikle HDD'den SSD'ye geçilmeli. RAM miktarı yetersiz geliyorsa RAM takviyesi...www.technopat.net
Rehber: Windows 10 önbellek temizleme
Bunu yapan programlar var fakat bazıları sistem dosyalarını silerek sisteme zarar veriyor bu yüzden bu tarz programları önermiyorum. Bu adımları sürekli yapmanıza gerek yok. Ayda bir kere yapmanız yeterli olacaktır. Başlat > %temp% Yazın ve klasöre gidin. Oradaki tüm dosyaları silin...www.technopat.net
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yaşayabileceğiniz olası problemler için asla sorumluluk kabul etmiyorum.
Windows 8.1 32 Bit kullanın o sistemle, asla Windows 10'a bulaşmayın. Benim düzenlediğim 8.1'i önerirdim size fakat benimki 64 bit maalesef.3 GB RAM'li bir bilgisayara sahibim. W7 driver sorunu sebebiyle W10 LTSC'ye geçtim ama 1.2GB RAM yiyor 3GB'tan. En stabil, en hızlı, en hafif olarak W10'un hangi sürümünü indirmeliyim? Driver'ların güncel ve yüklü olması benim için çok önemli ama açıklamada driver yok demişsiniz.
Windows 8.1 32 Bit kullanın o sistemle, asla Windows 10'a bulaşmayın. Benim düzenlediğim 8.1'i önerirdim size fakat benimki 64 Bit maalesef.
Windows 8.1 32 Bit
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.