Kaput değişen araç alınır mı?

Siz heralde sigortalar birliği üyesisiniz. Serviste değişen parça niye tramere işlesin. İşin içine sigorta kasko girmediği sürece neden işlesin tramere? Servis kaydında gözükür. Siz bakımda değiştirdiğiniz balatayı tramerde görüyor musunuz yok niye? Çünkü kendi cebinizden yaptırıyorsunuz. Aynı mantık. ha kaputu değiştirmişsiniz ha balatayı...
Balatayla kaputu bir mi tutuyorsun yani? Kaskosuz parça değişiminin saçmalığını sorgulayamaz mıyım? Parçanın değiştiğini görmüşüm zaten plakaya girmese ne değişir ki?

Hasar kaydı olan araba daha iyi olur bence, kayıt olmadan işlem yapılan arabaya kim nerede nasıl bir işlem yaptı bilemezsin. Yine de size yakınsa ve söylenenler samimi geldiyse iyi bir ekspertize baktırıp şaselerde, motorda, tampon demirleri ve ön panel yamu yuumk değilse, far ayakları radyatör ayakları falan dandik bir biçimde tamir edilmediyse ve airbaglerde işlem yoksa düşünebilirsiniz. Tabi biniciyseniz. Al-sat için önermem.

Uzun zamandır 508 GT bakıyordum ve Letgo’da bir ilan gördüm.
Araç 5 yaşında olmasına rağmen 35 bin km’de ve beş kez bakıma girmiş serviste.
Fiyatı emsallere göre yaklaşık 100-125 bin TL düşük yazılmış, sebebi ise kaput değişeni.

Olayı sorduğumda ise 40 km hızla reklam panosuna çarptığını ve kaputun ucu eğildiği için boyatmayıp serviste değiştirdiğini söyledi.
Tramer veya kaza kaydı yokmuş. Motor da zarar görmemiş, sadece kaput değişmiş.
Normalde bu araç 35 bin km’de hatasız olsaydı fiyatı 1900 civarında yazılıyor, arkadaş ise 1800 yazmış.

Sürpriz yaşar mıyım, ileride sorun çıkartır mı?

Aynı fiyata 90 bin km’de değişensiz, boyasız başka bir araç var, ona mı yönelmeliyim?
40km/h ile reklam panosuna carptuysa eğer sadece kaput ucu yapulmaz hocam tampon-tampon demiri de hasar alır ve serviste değiştirse kaput kesinlikle hasar kaydı çıkar, kazanın fotoğrafını isteyin hocam attığı fotoğrafta fake mi gerçek mi dikkat edin, fotoğraf olduktan sonra kaput değişen olması şahsen benim için sıkıntı değil sizin fikrinizi bilemem.

Bu araba özelinde yorum yapmiyom. Türkiyede değişenli arabanin ticareti çok yavaş dönüyor. Eğer başka sorunu yoksa alirim ihtiyacim olunca hemen satarim düşüncesi varsa alinmaz ama uzun vade binmek için belki alinabilir. Örneğin bizim kullandigimiz araçta hasarlı orta direk cikma değişen ve sağ lokal boyalı. Ancak arabanin motoru vs on numara kilometresi düşük masraf cikarmiyor. Aile arabasi olarak kullanılanimi iyi oldu. Satarken pek para etmiycek ama alirkende ucuza almistik. Bunlari enine boyuna yatirip expertiz yaptirip iyice düşünün derim.

Uzun zamandır 508 GT bakıyordum ve Letgo'da bir ilan gördüm.
Araç 5 yaşında olmasına rağmen 35 bin Km'de ve beş kez bakıma girmiş serviste.
Fiyatı emsallere göre yaklaşık 100-125 bin TL düşük yazılmış, sebebi ise kaput değişeni.

Olayı sorduğumda ise 40 km hızla reklam panosuna çarptığını ve kaputun ucu eğildiği için boyatmayıp serviste değiştirdiğini söyledi.
Tramer veya kaza kaydı yokmuş. Motor da zarar görmemiş, sadece kaput değişmiş.
Normalde bu araç 35 bin Km'de hatasız olsaydı fiyatı 1900 civarında yazılıyor, arkadaş ise 1800 yazmış.

Sürpriz yaşar mıyım, ileride sorun çıkartır mı?

Aynı fiyata 90 bin Km'de değişensiz, boyasız başka bir araç var, ona mı yönelmeliyim?

Pek inandırıcı gelmedi reklam panosuna nasıl bir şekilde çarptı da sadece kaput zarar görü ön takımlarda da bir şeyler olması lazım bir de satarken zorluk çıkarabilir.

Resimleri yarın isteyeceğim hatta servis faturasınıda.
Sol ön çamurluk boyanmış sanırım değişen sadece kaput.
Söylediğine göre kaput ucu eğildiği için boya yerine değiştirmeyi tercih etmiş arkadaş..
Bana söylediği bu ben pek anlamıyorum bu işlerden.

Araç ankara da ben tekirdağdayım, satıcı her şeyi sorabilirsin inceleyebilirsin dedi yamuk yapmıyor yani. Genede uzakta olduğu için gidip gelmek pek içime sinmiyor.
Yarın detaylı konuşacağım ve yapılan şeyleri faturası evrağı resmi varsa eğer değerlendireceğim.

Bu arada benim al-sat işim olmayacak.
İlk arabamı alacağım ve 3-4 sene binmeyi planlıyorum. Bu yüzden direkt D segmenti performanslı ve dolu bir araç tercih ettim, bir süre model yenileme gereksinimi duymayım diye.

Eğer bahsettiğim araç olmazsa 90 binde hatasız boyasız olanına bakacağım. Onun fiyatı da 1750 yazılmış ve galeri satıyor maalesef.
Km olarak içime sinmiyor ama yapacak bir şey yok.

Resimleri yarın isteyeceğim hatta servis faturasınıda.
Sol ön çamurluk boyanmış sanırım değişen sadece kaput.
Söylediğine göre kaput ucu eğildiği için boya yerine değiştirmeyi tercih etmiş arkadaş..
Bana söylediği bu ben pek anlamıyorum bu işlerden.

Araç ankara da ben tekirdağdayım, satıcı her şeyi sorabilirsin inceleyebilirsin dedi yamuk yapmıyor yani. Genede uzakta olduğu için gidip gelmek pek içime sinmiyor.
Yarın detaylı konuşacağım ve yapılan şeyleri faturası evrağı resmi varsa eğer değerlendireceğim.

Bu arada benim al-sat işim olmayacak.
İlk arabamı alacağım ve 3-4 sene binmeyi planlıyorum. Bu yüzden direkt D segmenti performanslı ve dolu bir araç tercih ettim, bir süre model yenileme gereksinimi duymayım diye.

Eğer bahsettiğim araç olmazsa 90 binde hatasız boyasız olanına bakacağım. Onun fiyatı da 1750 yazılmış ve galeri satıyor maalesef.
Km olarak içime sinmiyor ama yapacak bir şey yok.
Bişey olmaz dert etme. 508 Gt güzel araç beğeniyorum ben.

Bişey olmaz dert etme. 508 Gt güzel araç beğeniyorum ben.
Hocam ben şimdi bu adamdan tam olarak ne isteyeceğim Ankara ya gitmeden önce ?

• kazaya ait resimler
  • kaput değişimine dair servis faturası
  • bakım faturaları

Bunlar haricinde istemem gereken bir şey var mı ?
Bide sadece eksper yaptırınca her şey meydana çıkar mı yoksa servise gidip geçmiş kayıtları da almalı mıyız? ( sadece kaputun değiştiğini ve başka işlem yapılmadığına dair güvence için )

Technopat Haberler

Geri
Yukarı