"Kara Mizah" denen iğrenç şey

Gerçek kara mizah, herhangi bir değere hakaret etmeyi gerektirmez. İnsanlar, dışa vuramadığı bazı "hoş olmayan" düşüncelerini kara mizah kılıfına uydurarak servis ediyor ve insanın canını sıkan durum da bu oluyor.
Birkaç insanın dengesizliği yüzünden kara mizahı kötülemeye çalışmak pek de doğru bir şey olmasa gerek açıkçası. Kara mizah, toplumsal bir mesajı iğneleme yöntemiyle vermeye çalışır ve bu açıdan da gerekli olduğunu düşünmekteyim. Ergen işi, ilgi çekme çabası vs. diyen arkadaşlara da şaşırdım kaldım vallahi.
Benim bütün gördüğüm "kara mizah" denen şeyde ailevi, dini şeylere küfür var.
Kara mizah çok iyi fakat küçük çocuklar bunu beceremiyor ve aşırı saygısızlık ediyor. Kara mizahın altında aslında hassas konulara düşündürü ve güldürü vardır.

Eki Görüntüle 622281
Bunlara görürüm ancak gördüğüm şeyler bu tür değil küfürlü.
Kara mizah bir tür eleştiridir aslında. Bir şeyin en ama en kötü şeklini bize gösterir. Acı gerçek dediğimiz şey biraz kara mizaha giriyor. Irkçılık, din düşmanlığı, cinsiyet ayrımcılığı gibi görünse de, söyleyemediklerimizi ve herkesin gizlemeye çalıştığı şeyleri gün yüzüne çıkartıyor. Yine de sınırını abartmamak, hakaret etmeden güldürmeye çalışmak gerek.
Dediğim gibi eğer dini şeylere küfür edilmiyor ise gülerim.
Kara mizahın adını lekelediklerini düşünüyorum. Kara mizah altında dini ve milli değerlere hakaretler edip kendini akıllı sanan kişiler var.
Bende bunlara sinir oluyorum. Dini ve milli değerlere küfür etmek ne kazandırdı ki?

Mizahın zeka işi olduğu gibi kara mizah da zeka işidir. Berbat mizahları önümüze koyup eleştiri yapmayın. Keza b*ktan bir espri yapıp espri kötü bir şeydir demeye benzer.
Ben mizaha ve espriye gülerim ancak dini değerlere küfür hiç hoşuma gitmez. Mesela dine küfür edildiğinde kimse bir şey demiyor, gülüyor ancak bu Atatürk e yapıldığında linç yeniliyor. 2 sine de sinir oluyorum. Ne Atatürk e ne de dine saygısızlık yapılmaz.

Siz belli kara mizah yaptığını sanan kitleye denk gelmişsiniz. O kitlede din, dil, ırk, toplumun hassas değerlerine küfür ederek mizah yaptığını sanıyorlar. Küfür etmeden ince bir şekilde yapılınca gayet güzel ve iyi oluyor. Hakaret olan kısmını geçersek iğrenç bir şey değil. Sadece değerlerinizle dalga geçildiği için iğrenç geliyor size.

Ben mizaha ve espriye gülerim ancak dini değerlere küfür hiç hoşuma gitmez. Mesela dine küfür edildiğinde kimse bir şey demiyor, gülüyor ancak bu Atatürk e yapıldığında linç yeniliyor. 2 sine de sinir oluyorum. Ne Atatürk e ne de dine saygısızlık yapılmaz.
İşte o kara mizah değil dostum. Bu çizgiyi ayırt edersen sorun kalmayacak aslında.

Hoşuma giden bir espri vardı. Kara mizah sayılır mı bilmem ama tebessüm ettirdi.

1595527722529.png

Konu ikiye ayrılıyor;

1.) Dinİ ve Milli Değerler İle.
2.) Gerçek Kara Mizah.

Gerçek mizah yapanlar komik oluyor ama milli ve dini konular hakkında yapılması yanlıştır. Yapanların 2 IQ'lu olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı