Çıkarsınlar de vermesinler ben razıyım valla.Kardeşim eskiden nasıl anlıyorlardı orada doğal gaz olduğunu? Sondaj gemisi veya araştırma gemileri var mıydı. Sen de göreceksin yaşayıp, oradaki doğal gazın çıkarılışını ve kullanışını. Size vermemek lazım aslında çıkarılan doğal gazdan.
Hangi siyasetçi "Doğalgaz indirimi olacak!" diye siyasi yalan atacak merakla bekliyoruz.2023 seçimleri için kullanılacak bir propaganda malzemesi çıkar.
Bak kardeş sana illaki yarayacak. Doğal gazı çıkardık mı zaten doğal gaz ithalatı 0 olacağı için cari açık yavaş yavaş kapanacak. Bu da ekonomi için iyileşme demek. Sen diyorsun yani yandaş kullanacak 320 Milyar M3 doğal gazı?Ben millete yaracağını hiç düşünmüyorum. Yine yandaşlar keyif edecek. Bir köprü yapıp 30 yılda 10 köprü parası ödeyecekleri gibi bir şey olabilir.
Kardeş bak sana şöyle söyleyeyim dolar zaten düşecek bizim yıllık doğal gaz ithalatımız 13 milyar dolar civarı. 320 Milyar M3 doğal gaz bize 6.5 yıl yetse ülkede 84 Milyar dolar civarı dolar ülkede kalacak. Tabii bunlar 2023'ten sonra olacak çünkü 2023'te kullanıma başlayacağız.Önemli olan yoksul, açlık sınırı altındaki dar gelirli vatandaşları kalkındırmak. Sen soba kullanan eve gidip Karadeniz'den gaz çıkardık dersen adam sana sağlam bir söver.
Bunu ekonomik stratejilerle işleyip, devlete ve millete faydasını ortaya çıkartırsan o zaman o dar gelirli vatandaşa faydası olur. Mesela doları biraz düşürmek veya alım gücünü artırmak gibi...
Dediklerinde haklısın ama doğalgaz bulunmasının eleştirilmesi pek mantıklı değil. Dar gelirli insanlarıda etkiliyor doğrudan olmasada. Şu an olmasa bile 4-5 sene sonra etkisi daha da hissedilir olur. Çok büyük değil fakat 4-5 yıl o para ülkede kalsa güzel olmaz mı? 50 milyar dolar dile kolayÖnemli olan yoksul, açlık sınırı altındaki dar gelirli vatandaşları kalkındırmak. Sen soba kullanan eve gidip Karadeniz'den gaz çıkardık dersen adam sana sağlam bir söver.
Bunu ekonomik stratejilerle işleyip, devlete ve millete faydasını ortaya çıkartırsan o zaman o dar gelirli vatandaşa faydası olur. Mesela doları biraz düşürmek veya alım gücünü artırmak gibi...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.