Kardeşim çok hırçınlaştı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@XEfe.Bey Maalesef o yaşta o şekilde davranan biri zaten çevre etkisiyle çocukluk karakteri az çok oturmuştur. Misal yabancı ülkede çocuğu doğar doğmaz eğitiyorlar daha 1.Sınıfa başlamadan sosyalleştiriyorlar çeşitli eğitimelr tuvalet olsun konuşma olsun ama ülkemizde bu pek yok. Genel konuşuyorum yanlış anlamayın benim de doğduğum çevre iyi bir yer değil kendimizi bir şekilde eğittik. Lakin anlatılanlar doğrultusunda, o çocuk laftan anlamaz. Sağlam bir dayak yiyince o zaman beynini hormonlar basıp motor nöronları zorlandıkça aha diyecek bu işte bir iş var. Yani beynine güzel kelimeler ile değil kafasına vura vura eğitim süreci tamamlanmış olacak.

Selam arkadaşlar, kardeşim 5.sınıf öğrencisi. Daha bir sene önce bu kadar hırçın ve asabi değildi fakat şimdi, her şeye karşılık veriyor. Ağızından her türlü kelime çıkıyor ve durmak bilmiyor. Oda da işim var diyorum ve bir süreliğine gitmesini istiyorum, fakat o ise bunu bir meydan okuma olarak algılayıp "Burası benim de odam çıkartamazsın, sanane istediğim yere girerim." gibisinden şeyler söylüyor. Özellikle anneme karşı çok saygısızca davranıyor. Ne yapmak gerekiyor? Onu nasıl daha sakin ve uyumlu bir çocuk yapabilirim? Sizde böyle şeyler yaşıyor musunuz kardeşinizle?

2 tane Pitbull cinsi köpek besliyorum. Köpekler genelde bağlanmaz, dövülmez ise aşırı şımarık ve hırçın olurlar. Eğer çok fazla dövülür sürekli bağlanır ise de aşırı hırçın olurlar. Bence ona üstünlüğünüzü geçirin ama fazla abartmayın. Çok fazla alttan alırsanız aşırı şımarır fazla döverseniz de aşırı hırçınlaşır. Arasını bulmanız lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı