Kardeşimi internetten nasıl ayırabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ahmet40218

Centipat
Katılım
12 Temmuz 2022
Mesajlar
155
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
17 yaşında erkek kardeşim var şu an tatil tabi şuan sürekli sabahtan akşama kadar bilgisayar başından kalkmıyor, kendinde kartmı ne almış benim adıma açmak istiyordu bende hayır dedim ısrar edince bir şey diyemedim. Hesabına para yüklüyor nereden alıyorsun diyorum internetten işler aldığını söyledi. Yapıp satıyorum diyor. Ne olduğunu bilmiyorum. Geçen gün benim adıma kripto hesabımı ne açmış bu yaşımda ben bilmiyorum. Biraz kızdım yaşına uygun değil dedim. Günde 15 16 saat bilgisayar telefon başında, kişisel gelişimi açısından da zararlı arkadaşları falan oluyor ancak o konuşmuyor sürekli evde. Bazen saklıyorum bilgisayarını. Bana para kazanmak için kendimi zorlamam lazım diyor. Ne diye taktı bu kadar hiç bilmiyorum internetin etkisinden olabileceğini düşünüyorum dışarı çıkıp sosyalleşmesi için ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer para kazanıyorsa iş yapıyorsa bırakın, devam etsin.
Hatta sorar mısınız nasıl para kazanıyormuş, biz de yapalım.
 
Muhtemelen bir hobi bulmuştur ve o hobi ile zaman geçirebilmek için para kazanmaya çalışıyordur.
Yani sosyalleşmesi için en iyi ihtimalle bir kız bulabilirsiniz belki ama bu da pek etik olmayabilir.
 
Kardeşin kendini internette gördüğü motivasyon videolarına kaptırmış herhalde :D. Haberi olmadan bilgisayarının ssd/hdd kablosunu sökün sonra arkadaşlarıyla konuşun buluşmaya çağırsınlar. Eve gelmeden ssd/hdd kablosunu takın. Sonra bozuldu diye üzerinize gelip yeni disk almanızı istemesin. Ben olsam böyle yapardım. Daha önce abim üzerinde yapmışlığım var.
 
Bence kardeşini boşver.


1675347252758.png
 
Suçüstü değil de, Ahmet arkadaşımızın konularına daha önce de denk geldim. Kendisini fazla zorlamayın, açtığı konular bizim anlayabileceğimiz türden değil.
 
Bir hobi edinmesi iyi olabilir. İş amaçlı olsa bile elektronik cihazların karşısında o kadar vakit geçirmek sağlıklı değil. Bilgisayarı ya da interneti saklamaya çalışmayın nitekim bu geri tepebilir ve kardeşinizi daha agresif yapar. Spor yapabilir, dışarıda arkadaşlarıyla buluşabilir, dışarıda yemek yiyebilirsiniz birlikte... Bunun gibi fiziksel ve sosyal aktiviteler ekran süresini kısaltacaktır. Nasıl yapacağınız ise size kalmış.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı