Kardeşimi sevemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha geçenlerde kafası burnuma geldi burnum kırıldı. Haliyle dümdüz güzelim burnumu yamulttu. Her tarafı şişti iyice. O kadar nefret besliyorum ki kardeşime ölse umurumda olmaz. Kardeşinin olması çok kötü bir şey cidden.

Ailem onu şımartıyor ben desem ne fark eder.

Özel eşyalarıma çökmesi hoşuma gitmiyor.

Özel eşya da özel eşya. Ne özel eşyaymış arkadaş. Senin evindeki birisi o. Sokaktaki yabancı birisi değil. Sanki alıp yırtıyor mu parçalara mı ayırıyor? Anıların var ise onları mı siliyor? O yaşta şımarık olması normal bu aile ile alakalıdır. Kimisi şımarık büyütülür kimisi efendi büyür. O şımarık ise bil ki ailen öyle yetiştirmiştir ve yine onun gibi sen de zamanında şımarık olmuşsundur. Normal.

Siz kardeşimin guardı mısınız?

Konu çözüldü.

Hayır değilim, sadece ufak meseleler için evde kavga edip annenizi üzmeyin diyorum. Özel eşya dediğin nedir ki? Alt tarafı bir bilgisayar. Kardeşinin o bilgisayara dokunma hakkı var.

Ben paylaşmak istemiyorum.

Bence o küçük değil sen küçüksün. Bu tavırlar ne ya?

Hayır değilim, sadece ufak meseleler için evde kavga edip annenizi üzmeyin diyorum. Özel eşya dediğin nedir ki? Alt tarafı bir bilgisayar. Kardeşinin o bilgisayara dokunma hakkı var.

Cidden. Özel eşya ne alaka. Sanki sen mi alıp kazanıp koydun oraya o bilgisayarı. Kendin emek verirsin, çalışırsın sonrasında senin için önemli bir şey alırsın. O zaman istersen verme istersen gözünün ucuyla bile bakmasına izin verme. Ama daha 16 yaşındayım diyorsun. O eşyaları falan hep aileniz karşıladı. Hakkınız eşit üstünlüğün yok ki ona. Tek fark senin önce doğmuş olman. Aynı anne aynı baba.

Merhaba, kardeşim 9 yaşında falan her şeyi istiyor benim bilgisayarıma çökmek istiyor. 16 yaşındayım ailem aldıkça çok şımarıyor, ben bir şey yapınca davranışlarin ne kadar kötü diyorlar. Benim olan bir şeyi vermek istemiyorum, bencil diyen desin benim dokunduğuma başkasının dokunmasını istemem. Az önce ufak bir tartışma yaşadık, benim küçüklük battaniyemle oynuyor, koşturuyor. Orada benim anılarım var, bununla oynuyor anneme kızıyorum verme diye herkesinkisi kendine diye gidiyor eski anılı battaniyemi veriyor. Burada haklı kim?

Kardeşim "sus, mal, aptal" gibi kelimeleri çok kullanıyor ve cidden sinirimi çok bozuyor. Küçükken bir kardeşim olsun diye ağlardım, şimdi istemiyorum bu kadar şımarık bir kardeş istemedim ben.

Bende de 12 yaşındaki versiyonu var sokakta büyüdü neredeyse hep dışarı çıkmak istiyor. Böyle olunca da saygısız oldu iyice sanırsın askerlik arkadaşımla konuşuyorum. İnanır mısınız beni bir kere mahallede tanığı bir abiyle beni tehdit etmişti seni dövdürürüm diye. 😁

Özel eşya da özel eşya. Ne özel eşyaymış arkadaş. Senin evindeki birisi o. Sokaktaki yabancı birisi değil. Sanki alıp yırtıyor mu parçalara mı ayırıyor? Anıların var ise onları mı siliyor? O yaşta şımarık olması normal bu aile ile alakalıdır. Kimisi şımarık büyütülür kimisi efendi büyür. O şımarık ise bil ki ailen öyle yetiştirmiştir ve yine onun gibi sen de zamanında şımarık olmuşsundur. Normal.

Özel eşya kardeşim vermiyorum sen gel 30 bin sistem diz sonra kardesin kullansın yok sağ ol kardeşim.

Bence o küçük değil sen küçüksün. Bu tavırlar ne ya?

Cidden. Özel eşya ne alaka. Sanki sen mi alıp kazanıp koydun oraya o bilgisayarı. Kendin emek verirsin, çalışırsın sonrasında senin için önemli bir şey alırsın. O zaman istersen verme istersen gözünün ucuyla bile bakmasına izin verme. Ama daha 16 yaşındayım diyorsun. O eşyaları falan hep aileniz karşıladı. Hakkınız eşit üstünlüğün yok ki ona. Tek fark senin önce doğmuş olman. Aynı anne aynı baba.

Ben calışıp aldım var mı sorun?

Kardeş istedim battaniyeme ben çok titizlikle bakıyorum o gitmiş oynuyor diyeceğim ama üzerinde tepiniyor ve benim o kadar özenle baktığım yorganıma toz kondurmadığım yorganımın üzerinde tepinmesi aşırı sinirimi bozuyor.

Ona bir şey vermiyorum neden mi her şeyi kırıp döküyor titiz değil kıymet bilmiyor benim oyuncaklarımı ben tek tek sıraya koyarım size yemin ederim 13 senelik oyuncağım hala 0 gibi saklıyorsum onu daha geçen kırdı.

Ailem şu gözle bakıyor kardeşin senle küserse sen ne yapacaksın yalnız kalırsın gibisinden ya ben ona küsersem o yalnız kalmayacak mı kardeşimi ilahlaştırmaları canımı sıkıyor.

Kardeşim normal şımarmıyor abartılı bir şımarıklık söz konusu.

Ve çok konuşuyor susmuyor sus diyorum susmuyor.

Bak emin ol. Sen sakin davranmazsan büyüklük sergilemezsen ileride aranız daha da kötüleşecek ve o çocuk daha da büyüdüğü zaman daha çok seni sinir edecek. O yüzden ya şimdiden aranızı iyi yapmaya bak. Ya da böyle birbirinize sinirlenip, küsüp, kızıp birbirinize gıcık yaşarsınız.

Özel eşya kardeşim vermiyorum sen gel 30 bin sistem diz sonra kardesin kullansın yok sağ ol kardeşim.

Ben calışıp aldım var mı sorun?

Sen paylaşmayı bilmeyen birisi isen öyle anca sinirlenip kudurursun ne diyelim sana. Forumda sana cevap yazanların yarısına belki daha fazlasına sallamışsın. Yok istemiyorum yok bilmem ne yok şöyle. Akıl almaya, paylaşmaya mı geldin yoksa boş konuşmaya mı?

Hayır öyle bir hakkı yok senin 30binlik olsun sistemin göreyim seni dokundurtuyor musun?

Bak emin ol. Sen sakin davranmazsan büyüklük sergilemezsen ileride aranız daha da kötüleşecek ve o çocuk daha da büyüdüğü zaman daha çok seni sinir edecek. O yüzden ya şimdiden aranızı iyi yapmaya bak. Ya da böyle birbirinize sinirlenip, küsüp, kızıp birbirinize gıcık yaşarsınız.

Sen paylaşmayı bilmeyen birisi isen öyle anca sinirlenip kudurursun ne diyelim sana. Forumda sana cevap yazanların yarısına belki daha fazlasına sallamışsın. Yok istemiyorum yok bilmem ne yok şöyle. Akıl almaya, paylaşmaya mı geldin yoksa boş konuşmaya mı?

Ben akıl almaya geldimde böyle bir akıl almaya gelmedim 30 binliralık sistemin olunca gözün gibi bakıyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı