Kardeşimin stajı çok ağır ne yapmam gerekiyor?

Şayir

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2021
Mesajlar
111
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar arkadaşlar. Kardeşim staj yaptığı yerde çok baskı görüyor 2 ayı kalmış fakat artık dayanamıyormuş. Ben şimdi gidip bu adama selam mı söyleyeyim yoksa bunun başka bir yolu var mıdır ?
 
Mesela cumartesi ve pazar çalıştırılıyor. Yarın resmi tatil çalışıyor. Saatleri belirsiz. Bazen 12 saatten fazla çalışıyor vs vs.

Standart stajyer maaşı 5.100TL. Mesai yaptırılıyorsa karşılığı verilmek zorunda, çalışma saatleri bellidir. Eğer aksi bir durum söz konusu ise hukuki yollar ile hakkınızı aramalasınız.
 
Hangi bölümde çalışıyor, ücreti ne kadar ?

mahalle arası fotoğrafçısı. stajyer maaşı 5k ymış sanırım 2.5k veriyorlarmış tam bilmiyorum o kısmı.

Standart stajyer maaşı 5.100TL. Mesai yaptırılıyorsa karşılığı verilmek zorunda, çalışma saatleri bellidir. Eğer aksi bir durum söz konusu ise hukuki yollar ile hakkınızı aramalasınız.

mesai yaptıklarına dair nasıl bir ispat yapılabilir ? bunun dışında 3. yol var mıdır ? stajı devam ettirmemek gibi. çünkü 2 aydan az kalmış.
 
Mahalle arası fotoğrafçısı. Stajyer maaşı 5K ymış sanırım 2.5k veriyorlarmış tam bilmiyorum o kısmı.

Mesai yaptıklarına dair nasıl bir ispat yapılabilir? Bunun dışında 3. yol var mıdır? Stajı devam ettirmemek gibi. Çünkü 2 aydan az kalmış.

Staj yerine öğretmenleri tarafından mı yerleştirildi yoksa kendisi mi buldu? Staj süresi boyunca devamsızlık çizelgesini doldurabilmek için koordinatör öğretmenlerinin düzenli olarak kontrol için iş yerini ziyaret ederek gerekli evrakları imzalayıp kaşe attırıp öğrenciyi kontrol etmesi gerekir. Koordinatör öğretmenine durumu iletmesi gerekir.
 
mesela cumartesi ve pazar çalıştırılıyor. yarın resmi tatil çalışıyor. saatleri belirsiz. bazen 12 saatten fazla çalışıyor vs vs.
Bu şartlar epey kötü. Staja girerken bunları kabul ederek mi girdi?

stajyer maaşı 5k ymış sanırım 2.5k veriyorlarmış
Bu daha da ayrı bir sorun.

mesai yaptıklarına dair nasıl bir ispat yapılabilir ?
Adama bir bahaneyle mesaj yollasın (ana konu farklı olsun yani), mesajların arasında "günde 12 saatten fazla çalıştırıyorsun zaten" "cumartesi ve pazar günleri de çalıştırıyorsun" gibi cümleler sıkıştırsın araya.

Fotoğrafçı bunları itiraz etmeden yanıt vermeye devam ederse ya da kendi de yollayacağı mesajlarla itiraf ederse ispat olabilir.

Mesajlar hukuksal olarak kanıttır. *Avukat olmadığımdan hatalı bilgiye sahip olabileceğimi belirteyim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı