Kargo firmasında şoför olmak nasıldır?

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Kargo firmasında dağıtım şoförü olarak çalışmak nasıldır?
Şoför olarak çalıştıysanız zorlukları nelerdir?
Kargoları taşıyan değil, sadece şoförlük.

Son düzenleme:
Yorucu muydu, parasına değdi mi?
Bedenen yorucu değildi. Oturmaktan bel ve kıç ağrıları oluyor en fazla ama kurye arkadaş dağıtıma gittiğinde arabadan inip bi' tur yürünebilir. Ha bir de arabada klima ve güneş gözlüğünüz yoksa sıcaktan kavrulabilir, güneş ışınları yüzünden kaza yapabilirsiniz.

Benim çalıştığım şube ve bölge çok rahattı, aldığım asgari üstü parayı hak etmediğimi dahi düşünüyorum. Genel olarak oturarak ve sadece araba kullanarak para kazandım. Aracın yüklenme aşamasında bana boş vakit çıktığından sahile gidip yürüyüş yapıyordum, bi' kafede yemek yiyor, kahve içiyor, keyfimce oturuyor veya marmaray'a atlayıp bir yere gidebiliyordum. Bir keresinde eve yemek yemeye gidip geri döndüğüm oldu.

Lakin kargo firmasının merkezi, evime çok uzak olduğundan saat 05.50'de uyanıp 21.00 civarında eve girmiş oluyordum. Eğer eviniz firmanın merkezine yakınsa kesinlikle değer yoksa uzun vadede kendinize ayıracak vaktiniz kalmıyor. (Çalıştığım şube ve bölgenin rahatlığıyla çalışırken dahi bolca boş zaman bulup keyfime bakıyordum orası ayrı.)
Tabii bunlar firmadan firmaya göre değişebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı