Kargo kutusundan mouse yerine akıllı saat çıktı

Hocam başka birisine giden bir kargoyu size getirilmediğini paketlerin karışmadıgı ne malum?

Öyle ise durum başka zaten. Ama konu sahibinin anlatış tarzından anladığım kadarı ile kendine ait olan kargonun içinden saat çıkmış. Karışıklık MediaMarkt aşamasında başlıyor yani.

Etrafınızda kimse kalmaz kısmında patladım.
tanıdığım ve herkesin bir şey çalması ile tanınan biri var. O kişiye duyulan saygı 0. Dost desen hepsi birbirini düdükleme peşinde. Bu işler böyle ufak ufak başlar zaten.

Herkese merhaba, bu cumartesi akşamı Trendyol'dan SteelSeries Prime mouse (500TL) almıştım. Satıcı MediaMarkt bu arada. Kargo şirketi de Yurtiçi Kargo.
Bugün kargo elime ulaştı saat 17.30 gibi neyse kutuyu açtım içinden Huawei Watch GT 3 Pro akıllı saati çıktı. Değeri medimarktta 6.000 TL bu arada.
Şimdi iade etmek, iletişime geçmek falan yapılabilir ama saatin kutusunu falan açsam kullansam bir sıkıntı olur mu? Hem satıcılara hem de kargoculara karşı bir kezde müşteri kârlı çıkmış olsun diye istemiyor da değilim 5.500 TL kâr sonuçta. Kargocu ya da satıcı saati alan kişiye illaki parasını iade eder ona da sıkıntı olmaz.
Bir de benim farenin durumu belirsiz bunu geri teslim etsem onu sapasağlam almakla falan uğraşacağım bekleyeceğim. Sizce ne yapmak en mantıklısı?

Miss gibi olay lan bence geri dönüş yapmadan saati kullanabilirsin.

Miss gibi olay lan benim başımda niye böyle bir şey gelmiyor bence geri dönüş yapmadan saati kullan.

Yani saati sipariş eden kişi üzülmüştür ama yine de o kadar fiyatlık bir saat gelince böyle düşünmemek elde değil.

Son düzenleme:
Miss gibi olay lan benim başımda niye böyle bir şey gelmiyor bence geri dönüş yapmadan saati kullan.

Yani saati alan kişi üzülmüştür ama yine de o kadar fiyatlık bir saat gelince böyle düşünmemek elde değil.
Saati alan kişi neden üzülsün adama bir şey teslim edilmeyecek ve para iadesini alacak.Veya onada ayrı saat gidecek.

Gençler gerçekten size inanamıyorum. Resmen hırsızlığı savunuyorsunuz!

@Zed or die dostum ben konuya daha yazmıyorum son durumdan arada haber verirsen neler olduğuyla ilgili merakta kalmamış oluruz.
İşi iyice etiğe bilmem neye dökmeye bence gerek yok. Hele bazı yorumlar var okurken patladım kendileri kusursuz insanlar olduklarından her işlerini yasaya uyarak yaptıklarından, bilgisayarlarındaki tüm programları lisanslı kullandıklarından ve tüm vergilerini vaktinde ödediklerinden sizden de öyle bekliyorlar. Ben diyorum ki, ekonomi malumunuz ihtiyacınız varsa kullanın sizden değerli değil. İçinizden gelirse iadesini de yapabilirsiniz ama bu işler sizin isteğinizle olmalı forumdan birilerinin etkisinde veya baskısında kalmadan kendiniz karar verin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı