Kargoda kırmızı darbe etiketi varsa ne yapılmalı?

qluchh

Hectopat
Daha fazla  
İnternet üzerinden bir televizyon aldık. Darbe etiketi diye bir şey varmış. Bunu aldıktan sonra gördük ve rengi kırmızıydı. Kutuyu açmadık ama servisi aradığımızda darbe etiketi kırmızıysa sorumluluğun bize ait olduğunu söylediler. Servis gelmeden kutuyu açmayı düşünmüyoruz. Ne yapmalıyız? Ürün hasarlı çıkarsa iade edemiyor muyuz?

Kutunun güvenlik bantlarını açmadığınız sürece sorumluluk sizde değil diye biliyorum. Yani zaten kutusunu hiç açmadığınız ürüne neden zarar vermek isteyesiniz ki. Kargo sürecinde olmuştur. Üründe arıza vs varsa servis alır ya para iadesi ya da ürün değişimi yapar. Sonuçta servisler boş yere evde kurulum yapmıyorlar. Arkadaşımın TCL televizyonunda bir buğu buldular kurulumda, hemen değişimi işlemini başlattılar.

Kutuyu açmayın. Personel gelip açarken personeli ifşalamadan kayıt alın. Ürünü almama hakkına sahipsin kim ne derse desin. Operatörler uğraşmak istemediği için iade olmuyor diyor. Mavi firmada kargocuydum.

Elektronik cihazlar genelde sigortalı gitmez. Elektronik ürünlerin sorumluluğu göndericiye aittir diye onay alıyorlar göndericiden. Kırık çıkarsa ne olursa olsun personeller ile gönder tv yi yoksa sen uğraşırsın. Bırak onlar uğraşsın.

Kafanızda soru işareti kalırsa sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım tecrübeli kargocu olarak ☺️

Son düzenleme:
Kutuyu açmayın. Personel gelip açarken personeli ifşalamadan kayıt alın. Ürünü almama hakkına sahipsin kim ne derse desin. Operatörler uğraşmak istemediği için iade olmuyor diyor. Mavi firmada kargocuydum.

Elektronik cihazlar genelde sigortalı gitmez. Elektronik ürünlerin sorumluluğu göndericiye aittir diye onay alıyorlar göndericiden. Kırık çıkarsa ne olursa olsun personeller ile gönder TV'yi yoksa sen uğraşırsın. Bırak onlar uğraşsın.

Kafanızda soru işareti kalırsa sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım tecrübeli kargocu olarak ☺️

Servisi bekliyoruz, dediğiniz gibi yapacağım. Gelişmelerden haberdar ederim.

Kutunun güvenlik bantlarını açmadığınız sürece sorumluluk sizde değil diye biliyorum. Yani zaten kutusunu hiç açmadığınız ürüne neden zarar vermek isteyesiniz ki. Kargo sürecinde olmuştur. Üründe arıza vs varsa servis alır ya para iadesi ya da ürün değişimi yapar. Sonuçta servisler boş yere evde kurulum yapmıyorlar. Arkadaşımın TCL televizyonunda bir buğu buldular kurulumda, hemen değişimi işlemini başlattılar.

Umarım sıkıntı olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı