Karides ve Salyangoz ölümleri

1FPS

Kilopat
Daha fazla  
Fotoğraf:
Akvaryum (link yasak mı bilemedim)

Hastalık Belirtileri:
Akvaryumda salyangoz ölümleri, karideslerin birbirlerine saldırması. Karideslerin birbirlerini öldürmesi ve akvaryum bitki yapraklarında kararma (son 3 aydır var),karideslerin kafasında kabuk oluşumu (en belirgin neden).

Akvaryum Kapasitesi (litre):
50 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Salyangoz (5 adet idi 2'si öldü),karides (küçük boyutlarda 25)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
25°,7.5pH

Filitrasyon:
İç filtre (WP-1000F)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Kullanılmadı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):
Su değişimi: Haftada 1, Değişiklik: Bitki budaması ve budanan bitkilerin dallarının yeniden ekilmesi, bugün su değişimi %25 kadar yapıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
...kızgın ifade atmanızı anlayamadım?
1608216913152.png

Merhabalar,

Akvaryum ölçüleriniz nedir ?
Akvaryum u ne zaman kurdunuz ?
Kumunuz nedir ?
Filtre içeriği nedir ?

Bitkiler deki problemler karides ölümlerinden bağımsız.
Bitkiler için her hangi bir gübreleme yapıyormusunuz? Işığınız nedir ? Aydınlatma programınız ne şekilde ?

Akvaryumunuz hakkında detaylı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Ama genel olarak ölümler bakteri probleminden gerçekleşir. İç filtre kullanıyorsunuz içerisinde hiç biyolojik filtre malzemesi varmı?

Merhabalar,

Akvaryum ölçüleriniz nedir ?
Akvaryum u ne zaman kurdunuz ?
Kumunuz nedir ?
Filtre içeriği nedir ?

Bitkiler deki problemler karides ölümlerinden bağımsız.
Bitkiler için her hangi bir gübreleme yapıyormusunuz? Işığınız nedir ? Aydınlatma programınız ne şekilde ?

Akvaryumunuz hakkında detaylı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Ama genel olarak ölümler bakteri probleminden gerçekleşir. İç filtre kullanıyorsunuz içerisinde hiç biyolojik filtre malzemesi varmı?
Işık 7 saatlik açık kalıyor, zamanlayıcı takılı ve her gün aynı saatte açılıp kapanıyor.
Kumum kalıcı olması adına;
Üst katman-Hagen Aquadeco Kum 5lt (orijinal, mıknatıs testi yaptım)
Orta katman-Jbl Aquabasis Plus 5 lt (orijinal, gübrelemeyi bunlar ile sağlıyorum)
En alt katman-Lav Taşı Kırığı 5 lt (Atakan Petshop'tan alındı marka yok)
Akvaryum ölçüleri 65*24*37 şeklindedir, yukarıda bahsettiğim gibi iç filtre kullanılmaktayım (içerisinde herhangi bir malzeme yoktur).

Filtre içerisinde yararlı bakterilerin tutunacağı bir biyolojik malzeme yok ise ölümlerin olması normal. Ne kadar zamandır akvaryum kurulu ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı