Karışık bir hayata sahip bir liseli için öneriler

Öncelikle mülteciler bu kadar problem çıkarmaya ve özellikle genç nüfus'da ırkçılık varken ırkçılık görmen normal bir şey erzincanlıyım diye yalan atma. Dalga konusu olursun. Çık durumu bize anlattığın gibi anlat. Ve son olarak iyi yerlere gel ki bu ülkeye katkın olsun.

Abi ben cidden erzincalıyım.

Annesi ve babası Suriye'de doğmuş. Büyük ihtimalle konu sahibinin dediğine göre ikisi de Türk. Dedesi ya da büyük dedesi de büyük ihtimalle Erzincanlı ama Suriye'de yaşamaya karar vermiş. Anne ve babası 20-30 yıl orada yaşamış. Yani Suriye'de doğan Türk bir ailenin çocukları.

İşte hikaye bu.

Konuda bahsettiğin olayı sen engellemelisin. Sen Türk değil suriyelisin. Baban alman olsaydı sana alman denilecekti. Baban Suriyeli olduğu için sende Suriyeli olmuş oluyorsun. Türkiye'de gözünü açmaya başladın diye maalesef Türk olmuyorsun.

Merhaba, ben Muhmmet Elarif. Evet bu Pazartesi liseye geçtim ve bir öneri istiyorum. Şimdi ana babam Suriye'de doğmuş 20-30 yaşlarına kadar orada yaşamış orayı benimsemiş ve aslında Türk olan kişilikler. Sadece onlar değil tüm akrabalarım. Ben buraya 2-3 yaşlarında geldim Suriye'den. Ailem akrabalarım ve soyadım vs. yüzünden dışlanıyorum gibime geliyor lisede tanıtırken Erzincanlıyım deyince herkes yalancıya bak gibisinden bir bakış atıyor. Ne yapabilirim?
Hepiniz Suriye'de doğup büyümüşsünüz. 3 yaşında Amerika'ya gidince galiba Amerika'lı oluyoruz. Öyle mi?

Bence arkadaşın uslübu uygun hocam. Son zamanlarda suriyeliler bizim insanlarimizla cok ugrasiyorlar sakin dille konuşmak olmaz, ayrica boyle biri icin saygi cok ta gerekli degil
Her insan saygıyı hakeder. Her Türk aynı olmadığı gibi her Suriyeli, İngiliz, alman da aynı değil. Daha 14 yaşında ki birinin üstüne bu kadar yüklenilmesi uygun bir durum değil. Empati kur. Ailen başka yerde ki aileni seçemezsin. Türkiye de doğmuşsun herkes sana ırkçı? Şimdi bu çocuk sırf ailesi Suriyeli diye ırkçılığa uğramak zorunda mı? Biraz empati.

"Türklük" kandan gelir. Türkiye'de yaşadığın için Türk olamazsın. Benliğinden kaçma.

Türk kelimesi eskiden ırk değil sıfattı diye biliyorum. Onun atalarının Türk olmadığı ne malum? Üstelik arkadaş Erzincanlı olduğunu söylemesine rağmek inkar ediyorsun. Büyük ihtimalle büyükannesi/büyükbabası Suriye'ye taşınmış, nedeni bizi ilgilendirmez. Türk olup daha beter olan insanlar varken gerçekte nasıl biri olduğunu bilmediğiniz birine sırf doğduğu yer yüzünden hakaret edercesine laf atmak ve dışlamak ırkçılık ve önyargıdır. Kendinize gelin!
Sonradan özür dilediğinizi gördüm, sizin gibi düşünen başka insanlarda olduğundan bir tek kendi üzerinize alınmayın.

Türk kelimesi eskiden ırk değil sıfattı diye biliyorum. Onun atalarının Türk olmadığı ne malum? Üstelik arkadaş Erzincanlı olduğunu söylemesine rağmek inkar ediyorsun. Büyük ihtimalle büyükannesi/büyükbabası Suriye'ye taşınmış, nedeni bizi ilgilendirmez. Türk olup daha beter olan insanlar varken gerçekte nasıl biri olduğunu bilmediğiniz birine sırf doğduğu yer yüzünden hakaret edercesine laf atmak ve dışlamak ırkçılık ve önyargıdır. Kendinize gelin!
Sonradan özür dilediğinizi gördüm, sizin gibi düşünen başka insanlarda olduğundan bir tek kendi üzerinize alınmayın.
Düşüncüleriniz için ben teşekkür ederim.

Erzincanlıyım deyip sonra Suriye'de dogdum diyor hocam o yuzden.

Her insan saygıyı hakeder. Her Türk aynı olmadığı gibi her Suriyeli, İngiliz, alman da aynı değil. Daha 14 yaşında ki birinin üstüne bu kadar yüklenilmesi uygun bir durum değil. Empati kur. Ailen başka yerde ki aileni seçemezsin. Türkiye de doğmuşsun herkes sana ırkçı? Şimdi bu çocuk sırf ailesi Suriyeli diye ırkçılığa uğramak zorunda mı? Biraz empati.

Hocam, dediklerinizde haklısınız ama konu sahibinin dediğini anlamamışsınız. Babası da dedesi de kendisi de Erzincanlı. Bir insanın nereli olduğu doğduğu yere göre değil babasının nereli olduğuna bağlıdır. Diğer hocalar bunu anlayamıyorlar ve konu sahibine nefret püskürüyorlar. Vatandaş olarak Suriyeli ama kan olarak Türk ama yine de Suriyeli muamelesi yapıyorlar. Yine de diğer hocalarım gibi düşünmeden "aha bu Suriyeli hadi buna evine dön Suriyeli diyerek konuyla alakasız mesajlar yazak" gibi düşünmediğiniz için teşekkür ederim hocam.

Erzincanlıyım deyip sonra Suriye'de dogdum diyor hocam o yuzden.
Doğduğu yer nereli olduğunu belirlemez hocam. Babası nereli ise oralıdır çocuk.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı