Kariyer yapmak bu kadar önemli mi?

Özellikle günümüz Türkiye’sinde kariyer sahibi olmak, finansal güvence sağlamak, saygınlık kazanmak ve kendini geliştirme fırsatları elde etmek açısından çok büyük bir artı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, profesyonel bir çevre oluşturmak ve topluma katkı sağlamak gibi değerli yan etkileri de var.

Özellikle günümüz Türkiye'sinde kariyer sahibi olmak, finansal güvence sağlamak, saygınlık kazanmak ve kendini geliştirme fırsatları elde etmek açısından çok büyük bir artı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, profesyonel bir çevre oluşturmak ve topluma katkı sağlamak gibi değerli yan etkileri de var.

Hocam bilmiyorum hiç dikkatimi çekmedi okumak kariyer veya cidden saygı duyulmak için kariyer sahibimi olmak gerekiyor?

Pozisyonun, maaşın, sosyal hayatın ve saygınlığın artar. Örneğin Anadolu takımlarında kariyer yapmış birisiyle Real Madrid, Arsenal gibi takımlarda kariyer yapmış birinin hayatı aynı olmaz.

Hocam bilmiyorum hiç dikkatimi çekmedi okumak kariyer veya cidden saygı duyulmak için kariyer sahibimi olmak gerekiyor?
Saygı görmek için mutlaka kariyer sahibi olmak gerekmez diye düşünüyorum. Kariyer, toplumsal açıdan statü ve güven sağlar lakin saygı; karakter, dürüstlük, empati ve insanlara davranış biçimiyle kazanılır. Günümüz Türkiye’sinde evet kariyer önemli bir araçtır, ancak asıl değer, kişinin ahlaki duruşu ve topluma kattıklarıyla ölçülür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı