Senin gibi anlama konusunda sorun yaşayan, verdiğim örnekleri yok sayan, göremeyen birisi ile neden uğraşayım? Haklısın, uğraşamıyorum. Çünkü cahillerle uğraşılamaz![]()
Örnek nerede acaba? Düzgün bir kanıt ver beklemekteyim ama veremiyorsun çünkü YOK.
Senin gibi anlama konusunda sorun yaşayan, verdiğim örnekleri yok sayan, göremeyen birisi ile neden uğraşayım? Haklısın, uğraşamıyorum. Çünkü cahillerle uğraşılamaz![]()
Pis, necis hayvanların yenmesi haramdır. Örneğin fare yemek de haramdır.
Peygamber onlara iyiliği emreder ve onları kötülükten meneder; yine onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar... (Araf 157)
Aslında mezhep diye bir şey yok. Mezhep alimlerinin bizzat kendileri de sözlerinin kaynağının alınıp kendi görüşlerinin mezhep yapılmamasını, herhangi bir sözlerinin Kur'an'a ve sünnete ters düştüğü görülürse o söze itibar edilmemesi gerektiğini söylemiştir.
Aradan geçen yıllarda bu alimlerin görüşleri mezhep haline gelmiştir. "Ben Şafii/Hanbeli/Maliki/Hanefi mezhebinin görüşlerini benimsiyorum" demekte de hiçbir sakınca yoktur. Benim tavsiyem üçü helal diyorsa biri haram/mekruh diyorsa o işten uzak durulması yönündedir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.