Karşı cins arkadaş edinememek

trk4458

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Üniversitedeyim, 4. sınıfa geçtim. Seneye mezun olacağım inşallah.

Lisede iyi bir Anadolu lisesindeydim. İyi bir arkadaş ortamım vardı, güzel arkadaşlıklar edindim. Samimi olduğum bir kız arkadaşım vardı, iyi anlaşıyorduk; sohbetlerimizden, onunla vakit geçirmekten gerçekten keyif alıyordum. Sonra maalesef arkadaşlarımın yakıştırmaları ve gazlamaları sonucu bu arkadaşlığı ilişkiye döndürme denemem oldu. Arkadaşıma ondan hoşlandığımı söyledim, o ise duygusal olarak bir şey hissetmediğini ve bu konuyu uzatmamamı rica etti. Tahmin ettiğiniz üzere, o olaydan sonra arkadaşlığımız devam etmedi. Aynı sınıftaydık, tabii ki selamlaşma vs. oluyordu ama eski samimiyet asla olmadı. Arkadaşlığımızın bitmesine inanılmaz üzüldüm, hâlâ da üzülüyorum. Çok fazla arkadaşı olan bir insan değilim, o yüzden benim için değerliydi o arkadaşım.

Ergenliğin de etkisiyle lisede çok iyi bir psikolojide değildim açıkçası. Dersleri de saldım. Şu an istemediğim bir üniversitede, istemediğim bir bölümde okuyorum. Üniversite, meslek lisesinden hallice olduğundan dolayı 4. sınıfa geçmeme rağmen okulda en fazla 10 arkadaşım falan vardır, onlarla da sadece okulda görüşüyorum ve hepsi erkek.

“Niye benim sevgilim yok?” diye oturup ağlayan ya da bunu dert eden tiplerden değilim ama sevgili olarak olmasa bile kız arkadaşı olmalı, çevresinde karşı cinsten insanlar da olmalı diye düşünüyorum insanların. Ve ben, yukarıda bahsettiğim arkadaşımdan sonra hiçbir kızla böyle samimi bir arkadaşlık kuramadım. Şu an da düzenli görüştüğüm, konuştuğum bir kız arkadaşım bile yok ve bu can sıkıcı. Sıfırdan insanlarla tanışmak, onları tanımak zor geliyor. Yeni insanlarla da tanışmak istemiyorum artık. Zaten en iyi arkadaşlarım da ortaokuldan beri tanıdığım arkadaşlarım.

Okuyan olacak mı bilmiyorum ama ben yazmış oldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reis, ben okudum. Bence bunu dert etme, işine gücüne bak. Ama sana şunu da üzülerek söylemem lazım: Maalesef artık kızlar iç dünyaya değil, dış görünüşe bakıyor.
En basitinden, ben çok ilişkiye girdim ve tanıştığım her kızın yakın arkadaşını kuzenime ayarlamaya çalışıyordum. Onlar da başta olumlu bakıyorlardı — ta ki kuzenimin fotoğrafını görene kadar.

Kime göstersem, kuzenimi reddediyordu. İşte o an anladım ki, her şey dış görünüşmüş.

Ergenliğin de etkisiyle lisede çok iyi bir psikolojide değildim açıkçası.
Mazareti anlamlandıramadım. Lisede herkes ergen oluyor.

Üniversite, meslek lisesinden hallice olduğundan dolayı 4. sınıfa geçmeme rağmen okulda en fazla 10 arkadaşım falan vardır,
Bu 10 kişiyle aktif olarak görüşüyorsan az değil ki? Bence tam süper sayıda. Hatta bazılarına göre fazla bile. Ama dediğin gibi bu insanlarla gerçekten arkadaşsan öyle. Sadece selamlaştıklarını falan hesaba dahil etme yani.

onlarla da sadece okulda görüşüyorum ve hepsi erkek.
Burayı yeni okudum. Sadece okulda görüşüyorsan sıkıntı var. Yanlış anlama ama o zaman 0 arkadaşın var. Sınıf arkadaşları öyle hakiki "arkadaştan" sayılmaz. Dışarıda da takılın.

ama sevgili olarak olmasa bile kız arkadaşı olmalı,
Yani şart değil bu.

Okuyan olacak mı bilmiyorum ama ben yazmış oldum.
Okudum cevap vermesem daha iyiymiş. Yanlış anlama ortada cevap verebileceğim bir şey yok. İçini dökmüşsün sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı