Karşı cinse bir şey hissetmemek

• Konuyu başlatan Muas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 2.103
Benim de öyle vallahi hatta kız olan ortamlarda kendimi rahat hissedemiyorum ha kızlarla konuşma sorunum yok ama şimdi ki neslin kızları bir farklı olduğu için pek ilgi duymuyorum ha gay miyim değilim tam tersi karşıyım.

Hocam ortam olarak kız veya erkek fark etmiyor. İkisinde de rahatım.

Bu konuda en doğru adım bir uzmana görünmek olur çünkü pek çok farklı sebebi olabilir. Belki hormon dengelerinde bir sıkıntı vardır ve bu yüzden karşı cinse ilgi duymuyorsundur. Ama olay sadece fiziksel de olmayabilir, psikolojik sebepler de etkili olabilir.

Mesela, geçmişte yaşadığın bir travma olabilir. Bilinçaltında fark etmesen bile, bu seni karşı cinse karşı mesafeli yapmış olabilir. Depresyon ya da anksiyete gibi durumlar da insanın bu tür konulardaki duygularını bayağı etkileyebiliyor. Bir de aseksüellik ihtimali var, bu da cinsel çekim hissetmemek anlamına gelir. Yani aseksüel insanlar genellikle cinsel ve romantik çekim hissetmezler.

Öte yandan, belki de çevrendeki kızlar sana çekici gelmiyordur. Mesela, lise dönemimde ben de benzer bir şey yaşamıştım. O zamanki kızlar bana çok çocuksu geldiği için pek ilgimi çekmiyorlardı.

Sonuç olarak, bu durumu anlamanın bir sürü yolu olabilir. Hormonlardan psikolojik duruma, hatta aseksüellik gibi konulara kadar geniş bir yelpazede sebep bulunabilir. O yüzden kafan karışıksa ve bu seni rahatsız ediyorsa, bir uzmana görünmek en iyisi olur. O, sana durumunla ilgili net bir yol haritası çizebilir. Çünkü biz sadece tahmin yürütebiliriz, sağlıklı bir tanı koyamayız.

Bu arada ünlü kadınlar da mı ilgini çekmiyor?

Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama aileme ne demeliyim bilmiyorum. Yani: Baba ben kadınlardan hoşlanmıyorum diyemem. Delirdiğimi düşünmelerini istemiyorum.

Son düzenleme:
Anlattıklarına göre aseksüel olma veya buna eğilim göstermen olası. Bu, endişelenilecek veya korkulacak bir durum kesinlikle değil. Fiziksel olarak sağlam ve sağlıklıysan, bunu zamana bırakıp birkaç sene sonra tekrar ele almanı tavsiye ederim. Zaten hiçbir cinsiyete karşı herhangi bir şey hissetmediğinden dolayı bu durumun senden bir götürüsü olmaz, sadece toplumsal bir beklenti olarak yer bulur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı