Olmaz. Hem lisede hem üniversitede sınıfımın %90'ı kızdı, hepsiyle de muhabbetim vardı, bazılarıyla yakın arkadaştık, yine aynı zamanda öğrenci klüplerinde de takılırdım, yöneticilik yaptıklarım da vardı, kızla erkek dost olmaz. İllaki bir noktadan sonra bir taraf açık verir. Genelde bu "arkadaşlık" kızların işine gelir, daima etraflarında birkaç 'yedek sevgili' gezdirirler. Ne kadar gelişmiş de olsak biz de nihayetinde bir canlıyız. İstediğiniz kadar hayvana, böceğe, ota çiçeğe falan bakın, karşıt 2 cins cinsellik dışında yan yana gelmez. Bunun sadece insanda olacağını düşünmek polyanacılık oluyor.
Bir dönem klüpte bir kızla ortak bir proje yürütmüştüm. Aylarca içli dışlı sabah akşam çalıştık, çok kez adım atmaya, gereksiz samimiyet kurmaya çalıştı, ilerlemesine izin vermedim, arkadaş seviyesinde yürüsün dedim, yani bunu belli ettim. Bunu kabullenemedi, bir gün patladı, durduk yere milletin içinde beni azarlamaya çalıştı, "kendine gel" diye uyardım 'namusuma laf ettin' diye ağlamaya başladı, şok oldum. Akşam sakin kafayla konuşmaya çalıştım, fakültenin ortasında bağıra çağıra üzerime yürüdü, burnumun dibine girdi, etraftaki arkadaşları da izliyordu, kasten kızı engellemiyorlardı ki kızın beni kışkırtmasını, ardınadan da benim fiziksel tepki gösterip, haksız duruma düşmemi istiyorlardı. Neticede tuzağa düşmedim, amacın tamamen beni saf dışı bırakmak olduğunu anladım, sakin kaldım, 2 gün sonra klüpte toplantı yaptık, hop oturup hop kalkıp beni diğer yöneticilerle de kötü yapmaya çalıştı, sakin kaldım, tüm pisliklerini anlattım, kendisine yardımcı olduğum, hatalarını örtmek için çalışmaktan pişman olduğumu söyledim, o akşam elinde klüple ilgili ne varsa bırakıp gitmesini söylediler, defolup gitti.
Kökene bakarsak başıma gelen bu saçma olayın temelinde o kızın beni zorla 'arkadaş' kategorisine sokmak vardı, aynı anda hem arkadaşım ol hem de istediğim zaman yakınlaşayım derdindeydi, ben onun oyuncağı olmadım diye bir erkeğe atılabilecek en büyük suçlama olan namus suçlamasını bana atmaya çalıştı, hatta daha fazla detaya girmeyeyim de bana bağırdığı o akşam bunun bir kız arkadaşı da benimle telefonda konuşurken 'çekmiyor, wpden yaz' deyip wpden konuşup 2 gün sonraki toplantıda bu kızla wp konuşmalarım "kızı rahatsız etmiş, wpden yazmış" diye kullanılmaya çalışılmıştı. O da komikti, kızın niyetini saniyesinde anlamıştım, kızla wpden konuşurken tüm yazdıklarımı şak diye silmiştim, "yahu bana mı güvenmiyorsun?" diye ağlanmıştı, ağlanacağını bildiğim için mesajları kopyalamıştım, al üzülme deyip geri atmıştım. Kız wpden çok uzatıp beni bunaltınca 'artık yazmazsan sevinirim" diye yazmıştım, kız da şaşırıp "artık lütfen yazma " yazmıştı, bu mevzu toplantıda 'kızı da rahatsız etti' diye o karaktersiz tarafından ortaya atılınca herkesin önünde asıl kızın beni rahatsız ettiğini gösterip karşıdakinin yerin dibine girmesini sağlamıştım.
Uzun lafın kısası kızdan yakın arkadaş olmaz. Ayrıca kızlara, en azından bizim ülkemizdekilere, merhaba derken bile 2 kez düşünün, ayağınızı denk alın. Yaşadığım olayda kız sırf keyfi amaçla benim kendisi ve başka bir kızı rahatsız etmemden bahsetmişti. Daha da beteri, çadır alıp kamp yapalım laflarıyla sürekli birlikte klmayı istiyordu, hiçbir erkek reddedemez ama kızın karakterine güvenemediğim için ve etrafında çokça erkek olmasından dolayı hem sağlık hem de güvenirlik açısından uzak durmuştum, eğer birlikte de olsaydım mutlaka ona da kılıf uydurur, iyice başımı yakmaya çalışırdı