Kas kaybı yaşamamak için ne yapılır?

HONDA VTEC 1.6

Hectopat
4 aydır salona gidiyordum ama salonu şu anlık bırakmak zorundayım. 4 ay falan gitmeyi düşünmüyorum. Bu 4 ayda kas kaybı yaşamamak için evde dambıl ile her bölge için 1-2 hareket 4 setten yapsam bir kayıp olur mu, aksine gelişim sağlanır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
4 aydır salona gidiyordum ama salonu şu anlık bırakmak zorundayım. 4 ay falan gitmeyi düşünmüyorum. Bu 4 ayda kas kaybı yaşamamak için evde dambıl ile her bölge için 1-2 hareket 4 setten yapsam bir kayıp olur mu, aksine gelişim sağlanır mı?
Yeterli besleniyorsan kas kaybetmemen lazım değil mi mantıken? Kas kaybetmek o kadar kolay değil diye biliyorum. İlaclilarin derdi bu

3 haftadan sonra yavaş yavaş başlar. unun için yapabileceğin pek bir şey yok fakat kas hafızası diye bir şey olduğundan dolayı 4 ayda kazandığın kası tekrar 1-1.5 ay gibi bir sürede kazanabilirsin.

Evde kendine göre basit bir program hazırla her türlü kas kaybın olacak ama bu şekilde en aza düşürmüş olursun. Tabii beslenmene hala dikkat etmen lazım yoksa nafile.

3 haftadan sonra yavaş yavaş başlar. unun için yapabileceğin pek bir şey yok fakat kas hafızası diye bir şey olduğundan dolayı 4 ayda kazandığın kası tekrar 1-1.5 ay gibi bir sürede kazanabilirsin.
Kas hafızası ile kas kütlesinin nasıl bir ilişkisi var? Kas hafızası bana tamamen zırva gibi geliyor. @Aras the Great siz ne düşünürsünüz hocam

Kas hafızası ile kas kütlesinin nasıl bir ilişkisi var? Kas hafızası bana tamamen zırva gibi geliyor. @Aras the Great siz ne düşünürsünüz hocam.

Benim bildiğim o kas kütlesine bir kere çıktıysan vücut ona alışıyor ve daha çabuk eski haline geri dönüyor. Bir de bunun aynısını yağ oranı için duymuştum daha önce hiç düşük yağ oranına düşmemiş birisi ile düşmüş birisinin yağ verme hızı aynı olmaz diye ama yağ oranı için ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Kas hafısazı vardır, bunun somut örnekleride vardır, Savaş Cebecinin dediklerine itibar edenleriniz varmı gerçekten?

Ama benim kas hafızasından bahsetdiğim 4 aylık yapan spor değil adam 4 yıl boyunca yüksek kas kütlesi ile bu sporu yapıyordur bu adamda kas hafızası oluşur, 4-5 aylık adamda olmaz.

Bence de 4-5 aydır spor yapıyorsanız kas kaybı yaşamaktan korkmanız saçma çünkü daha kaslarınız yeni yeni yerine oturmaya, ben buradayım demeye başlamıştır. Belli bir kas kütlesi oturtmak yıllarınızı alır.

Evde vücut ağırlığınız ile kas kütlenizi korumaya yönelik antrenman yapın. Beslenme düzeninizi bozmayın. Yeterli uyuyun korursunuz. Ama çok kasmayın sonuçta kas hafızası diye bir şey var 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı