Kas kaybı ne kadar sürede başlar?

Atrofi antrenmandan sonraki protein sentezinden hemen sonra başlar. Kas korunmaz kullanılmayan kas atrofiye girer. Kas ya atrofide ya da hipertrofidedir ortası yok bunun. Yani bir antrenmandan 36-48 saat sonra fakat bu az miktarda olur. 3 hafta sonra başlar olayı gözle görülür hale gelmesi aslında.
Zaten "her kası haftada en az 2 çalışmak" olayının büyük bir sebebi bu. Her kası haftada 1 çalıştığın zaman kazandığın hipertrofinin çoğunu kaybediyorsun çünkü protein sentezi taş çatlasa 48 saat sürüyor. Kalan günler atrofidesin.
resim_2025-07-28_220307300.png

Arkadaşlar bir arkadaşla tartışmaya girdik kendisi kas kaybının 8 haftada başladığını iddia etmekte. Ben de gittim ChatGPT'ye sordum ChatGPT hareketsiz kalınırsa 10-14 gün içinde kas kaybı başlayabileceğini iddia etti makale ile beraber. Arkadaşta ChatGPT'nin ve makalenin yalan olduğunu iddia etti. Anlayan birisi bu konu hakkında yardımcı olabilir mi? Kas kaybı ne kadar sürede başlar?

Çok bilgi sahibi değilim ama 50 kg kaldırıyon mesela 2-3 hafta da zorlanırsın bence ama gözle görülür kas kaybı 60 günden az surecegını dusunmuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı