Kas kütlesi kazanmak ve program önerisi

prime850

Hectopat
Daha fazla  
Aktif olarak 2.5 aydır spora fitness yapıyorum ama bir türlü beslenme ve spordaki programımı oturtamadım. Şu an 1.80 boyundayım ve 66 kiloyum yağ oranım %21 kas kütlesi olarak kilo almak istiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim bu konular hakkında fazla bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten %21 yağ oranındayken kilo almak hedefin olmamalı çünkü gereksiz yağlanmaktan başka bir getirisi olmayacak. Günlük kalori ihtiyacın neyse onu al ve kilon başına da minimum 1.6gr protein almayı hedefle. Başlangıç seviyesinde olduğun için çok hızlı kas koyacaksın, aynı kiloda kalarak hem kas kazanıp hem de yağ yakabilirsin. Ağırsağlam 5x5'i bir kaç ay yapmanı öneririm, yeni başlayanlar için çok güzel bir program.

Zaten %21 yağ oranındayken kilo almak hedefin olmamalı çünkü gereksiz yağlanmaktan başka bir getirisi olmayacak. Günlük kalori ihtiyacın neyse onu al ve kilon başına da minimum 1.6gr protein almayı hedefle. Başlangıç seviyesinde olduğun için çok hızlı kas koyacaksın, aynı kiloda kalarak hem kas kazanıp hem de yağ yakabilirsin. Ağırsağlam 5x5'i birkaç ay yapmanı öneririm, yeni başlayanlar için çok güzel bir program.

Tamamdır hocam dediklerini yapacağım yağ yakmak için kardiyo yapayım mi?

Yapabilirsin tabii ki ama kardiyoda yaktığın kaloriyi günlük kalori ihtiyacını alırken hesap etmeyi unutma yoksa kilo verirsin, kilo vermeye de bence ihtiyacın yok. Kas koyarakta aynı kiloda yağ yakabilirsin.

Yapabilirsin tabii ki ama kardiyorda yaktığın kaloriyi günlük kalori ihtiyacını alırken hesap etmeyi unutma yoksa kilo verirsin, kilo vermeye de bence ihtiyacın yok. Kas koyarakta aynı kiloda yağ yakabilirsin.

Hocam yağ oranımı doğru şekilde nasıl ölçebilirim ben göz tahmini kaç olduğunu yazdım fotolardan falan ama Ağırsağlam'ın hesaplamasında 11.5 çıktı.

Ağırsağlam'ın hesaplayıcısı gayet güvenilir ama %11.5 aynada gördüğünden çok daha düşükse hesaplayıcılara bir şeyleri yanlış girmiş olabilirsin. Bu boyun,kilon,bel çevren vb. her şey olabilir.

Ağırsağlam'ın hesaplayıcısı gayet güvenilir ama %11.5 aynada gördüğünden çok daha düşükse hesaplayıcılara bir şeyleri yanlış girmiş olabilirsin. Bu boyun, kilon, bel çevren vb. her şey olabilir.

Fotoğraf atsam yorumlama şansın var mı acaba hocam.

Bu hocam şu anki halim.

Dosya Ekleri

• IMG_0602.jpeg
    IMG_0602.jpeg
    130,7 KB · Görüntüleme: 17
%12-13 gibi duruyor, %21 ile alakası yok. Yukarıda dediğim şekilde kilo başına 1.6gr protein ve kalori ihtiyacının 200-300 fazlasını alarak clean bulk yapmanı öneririm. 70-75kg aralığına ulaştığında sürecine göre istersen kalori fazlasını kesip kalori ihtiyacını alarak devam edebilirsin. %21 yağ oranı dediğin için kilo almana ihtiyacın yok demiştim ama clean bulk ile +5kg alsan daha iyi görünürsün.

%12-13 gibi duruyor, %21 ile alakası yok. Yukarıda dediğim şekilde kilo başına 1.6gr protein ve kalori ihtiyacının 200-300 fazlasını alarak clean bulk yapmanı öneririm. 70-75kg aralığına ulaştığında sürecine göre istersen kalori fazlasını kesip kalori ihtiyacını alarak devam edebilirsin. %21 yağ oranı dediğin için kilo almana ihtiyacın yok demiştim ama clean bulk ile +5kg alsan daha iyi görünürsün.

Anladım hocam her şey için teşekkür ederim %21 dememin nedeni nasıl hesaplanır bilmiyordum tamamen aynada nasıl durduğuma baktım kusurabakma tekrardan teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı