Kasa arkasındaki fan dönmüyor

Ascenda

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ffsane cumada sipariş ettiğim bilgisayar bugün geldi. Bilgisayar zaten hazır toplu gelmişti ben de ekran kartını takıp bilgisayarı açtım. Şuan hiç sorun yok öyle dolanıyorum oyunları indiriyorum falan ama ileride sorun çıkarır mı? 4 fandan öndeki 3 fan dönüyor fakat arkadaki tek fan dönmüyor.

Onun dönmesini nasıl sağlayabilirim bu işlerden hiç anlamıom o yüzden kablo falan takamam büyük ihtimalle.

Kasa:
Sharkoon TG5 Beyaz USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa

eee.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Molexle bu arka fana geçiş için uygun adaptörü satın alıp PSU'nun boş molex konnektörlerinden birinden bu arka fana bağlantı yaparsınız örneğin, ama sıcaklık kontrolsüz olarak sürekli olarak çalışıp da dönebilmesi içindir. Sıcaklığa bağlı olan termal otomasyonla çalışması için SYSTEM FAN 1, 2, 3, vb. yazılı olan, bu anakarttaki fan çıkışlarından herhangi boş birinden orijinal bir çıkış alıp bunu böyle de yapabilirsiniz. Anlamıyorsanız bile örneğin bu kasa yanınızda iken PC aksesuaru satıcıları, bu işlemiçin en gerekli olan parçayı bulup satın alınmasında, anakarttan veya PSU'nun molex konnektöründen en uygun olan yerinden olan bir bağlantıyı size tarif edebilirler. Kolay gelsin.

Açtım kasayı fandan kabloyu takip ettim kablo kopmuş bilgisayar daha yeni aldım herhalde kargoda bir şey oldu 40 50 tllik bi fan için geri göndermek falan ugraşmak istemiyorum önde 3 fan var arkada 1 fan vardı fakat oda çalışmıo öndeki 3 fan sogutmaya yetermi yoksa yeni fan taktırmam şartmı

Açtım kasayı fandan kabloyu takip ettim kablo kopmuş bilgisayar daha yeni aldım herhalde kargoda bir şey oldu 40 50 tllik bi fan için geri göndermek falan ugraşmak istemiyorum önde 3 fan var arkada 1 fan vardı fakat oda çalışmıo öndeki 3 fan sogutmaya yetermi yoksa yeni fan taktırmam şartmı

Öndeki fanlar önden dışarıdaki soğuk havayı alırlar. Arkadaki fan ise içerideki sıcak havayı dışarı atar. Yani önde istediğin kadar fan olsun arkadaki fanın görevini yapacak bir fan yoksa sıcaklıkla ilgili sıkıntı yaşarsın. Ölçüleri bilmiyorum ama alternatif bir çözüm olara eğer ön ile arka fan aynıysa önden bir fanı arkaya takabilirsin.

Bu kasadaki normal soğutma-havalandırmaya önden adece 3 adet emme fanı yeterli olamaz, yani PSU fanının kısmen egzoz amaçlı olarak da toplamda 2 görevli (Soğutma+egzos) olarak çalışması, diğer üyelerin de bunu dolaylı yoldan belirtmelerindeki gibi çok yeterli değildir. Aslında önde 2 emme fanı varsa arkada da en az 2 egzoz fanının bulunması en idealidir. Ancak PSU içindeki tek büyük boy veya 2 orta boy iç fanı bulunması gereken bu 2. egzos fanının yerini tam aldığından, önde 2 emme fanı varsa, bu kasanın üst arkasına 1 adet egzoz fanını da koymanız aslında yeterli olur. Aşağı yukarı ayni giriş/çıkış hava basıncının veya ayni hava giriş / çıkış debisinin dengelenmesi böylece sağlanabilmiş olur. Yani üst arkada PSU'nun içindekine ilave olarak 1 adet egzos amaçlı fanın çalışması da şarttır. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Öndeki fanlar önden dışarıdaki soğuk havayı alırlar. Arkadaki fan ise içerideki sıcak havayı dışarı atar. Yani önde istediğin kadar fan olsun arkadaki fanın görevini yapacak bir fan yoksa sıcaklıkla ilgili sıkıntı yaşarsın. Ölçüleri bilmiyorum ama alternatif bir çözüm olara eğer ön ile arka fan aynıysa önden bir fanı arkaya takabilirsin.

Anladım dostum yani demek istediğin gerekli birşey birde ben nerdeyse günde 16 17 saat bilgisayar kullanan adamım kasanın kendi fanına baktım 12 cm bir fan internetten araştırdım bi fan buldum 12 cm onu alıp takmayı planlıyorum buldugum fan aşağıda linki var fakat seninde önerebilecegin bir fan varmı sessiz çalışan havayı rahatca dısarı üfletecek birde kasam ışıklı oldugu için oda ışıklı olsa iyi olur

Buldugum fan: Akasa Vegas X7 RGB Led 12cm Fan (AK-FN093) Fiyatı

akasa iyimidir ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı