Çözüldü Kasa çalışıyor ama görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bugün arkadaşım yeni klavye aldı ve oyun oynarken eskisinin yerine takmak istedi. Klavye değişimi yapılırken kasayı kendine çektikten sonra oyun ekranındaki monitör dondu. Arkadaş klavyeyi taktı, bilgisayarı kapatıp açtı ve bu sefer "an ıncorrect DisplayPort version setting will cause the screen to be blank". Hatasını aldı. Versiyonları değiştirip deneyince de "no signal" hatası verdi ve bu hatayı HDMI ile denediğimizde de aldık. Monitörü laptopa aynı kablolarla bağladığımızda sıkıntısız çalıştı. Bu noktada problemin bilgisayarda olduğundan eminiz. BIOS pili çıkarıp takmaktan ekran kartını çıkarmaya, işlemci ekran kartını kullanmaya oradan monitör ayarlarına çokça şey denedik. Bu noktada denemediğimiz tek şey RAM'leri çıkartıp takmak oldu çünkü RAM'lerin sol kilidi çok sıkı olduğundan çıkaramadı. Problemin anakart ya da PSU kaynaklı olabileceğinden şüphe duyuyorum şahsen.

Son düzenleyen: Moderatör:

RAM'leri söküp takın, artık çoğu anakartta RAM slotlarında tek taraflı kilit oluyor, o açamadığınız yer sabittir.

Buzzer bulabilirseniz hata ile ilgili fikir verir, yoksa dipsiz kuyu tek tek donanım denemek gerekir.

Efenim söylemeyi unuttum problem yaşandıktan 1 gün sonra kasanın arkasındaki USB portu azıcık ittirdikten sonra PC sorunsuz açılmış. Birkaç kere denediğinde de problem olmamış. Şu anda düzgün çalışıyor kendisinin sistemi. İlginiz alakanız için teşekkür ederim. Biz de kafayı yiyorduk hiçbir parçada problem bulamayınca bu iyi oldu nazar değmesin. Çözüldü olarak işaret atamıyorum başlığa çünkü çözüm gibi değil ama sorun an itibarı ile ortada yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…