Kasa çalışıyor fakat görüntü gelmiyor

Yağız Ünlü

Decapat
Katılım
4 Şubat 2022
Mesajlar
408
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Kasa arizali idi BIOS silinmisti USB takip deneyecektim ama siyah ekran gelmeye başladı. Normalde USB olmayınca kendini yeniden başlatması gerekirken başlatmadı yani sorunun monitor veya HDMI kablodan kaynakli oldugunu dusunmuyorum. RAM ve BIOS pili soktum, silgiyle sildim taktim ama nafile 5 6 kere denedim. Sonra cihazin fisini çekip bir 30 saniye kadar güç tuşuna basılı tutup bıraktım 5dk bekledim ancak yine ayni degisen bir şey yok. Bunlari dün denedim bugün de yine aynı. Normalde de kasa öyle yapıyordu ve yine bunları 1 2 defa denedikten sonra ekran geliyordu. Ancak anlamadigim su, işleyen demir pas tutmaz atasözü gibi bilgisayar bir süre kullanınca normal olarak görüntü geliyor 2 3 gün açmayınca boyle oluyor ve bazen rastgele düzeliyor. Benim asıl amacım sorunun kaynagını bulmak değil yani bildiğim bunlar bu siyah ekrandan nasıl çıkarım?
 
Hocam BIOS'u olmayan sistemi nasıl acmayı dusunuyorsunuz? BIOS Update yaparken bilgisayarı mı kapattınız?

Yanlış BIOS kurdum ve recovery ekranı geliyordu USB ile dosya atip kuracaktım yani ekran normalde geliyor.

BIOS ve RAM'i olmayan sistemi çalıştırmaya çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Doğru mudur?

Hayir var onlari sokup taktim yine gelmedi onu demeye çalışıyorum.
 
BIOS pilini yerinden çıkartın, anakartınızın kullanım kılavuzunda belirtilen CMOS sıfırlama jumper’ını (JBAT1 olarak adlandırılır) bulun ve kısa devre yaparak sıfırlayın. Bir kaç dakika bekleyip BIOS pilini yerine takın, sisteme güç verdikten sonra uygun olan BIOS sürümünü yüklemeyi deneyin.
 
BIOS pilini yerinden çıkartın, anakartınızın kullanım kılavuzunda belirtilen CMOS sıfırlama Jumper'ını (jbat1 olarak adlandırılır) bulun ve kısa devre yaparak sıfırlayın. Birkaç dakika bekleyip BIOS pilini yerine takın, sisteme güç verdikten sonra uygun olan BIOS sürümünü yüklemeyi deneyin.

Hocam kullanım kılavusu maalesef kayıp anakartda eski bir MSI model her anakratda öyle bir yer var mıdır?
 
Hocam kullanım kılavusu maalesef kayıp anakartda eski bir MSI model her anakratda öyle bir yer var mıdır?
Hocam her anakartta var fakat devre şemasını bilmeden yorum yapamam. BIOS pilinin yanında bulunmakta JBAT1, anakartın üzerinde de ufak şekilde yazmakta. Jumper yoksa bir metali 10-15 sn iki uca değdir.
 
Sistemde güç yokken yapılması tavsiye ediliyor fakat, açıkken de yapsan sorun olmaz.

Jcom 1, jtpm1 var ve uzerlerinde kisa metal cubuk var bir de BAT1 var. Pardon hocam buldum yeşil bir şey 2 tarafında küçük sarı delirkler var. Ama dediginiz gibi BIOS piline cok yakin değil. Jumper kablo var bende Arduino seti için o olur mu?
 

Geri
Yukarı